HBOK grijpt kampioenschap door lastige overwinning op Kadoelen

HBOK keert na één seizoen weer terug in de zaterdag tweede klasse. De ploeg van Jan de Haze verzekerde zich op bezoek bij laagvlieger Kadoelen van het kampioenschap in de derde klasse A. De Zunderdorpers wonnen zelf met 2-4 en werden geholpen door ZCFC, dat de enige overgebleven concurrent Wartburgia klopte.

De koploper hield eigenlijk rekening met een kampioenswedstrijd op 11 mei, thuis tegen Reiger Boys. Toch gebeurde het nu al. Echt makkelijk ging het niet tegen het Kadoelen van oud-trainer Marc Onsia. De Amsterdammers leken vroeg in het duel brutaal de leiding te nemen, maar een vrije trap van Sergio Vlijter werd fraai gepareerd door doelman Raymond Dirven en spits Mitch van Ankeren zag zijn goal afgekeurd worden wegens buitenspel.

Na elf minuten nam HBOK de leiding in handen. Achmed Ahahaoui en Mostapha El Aamrani mochten samen op doelman Mike Oudshoorn af, waarbij laatstgenoemde de 0-1 op het scorebord kon brengen. Lang bleef dit niet staan. Uit een pass van Genyro Keisa trok Landry Monni de stand alweer gelijk. Toch konden de bezoekers alsnog met een voorsprong de kleedkamers opzoeken voor de rust. Op aangeven van Ahahaoui maakte David Zwiebel de 1-2.

In de tweede helft vergrootte Yannick de Wit met een benutte strafschop de marge: 1-3. Daarna gingen er al geluiden rond dat ZCFC onverwachts met 2-4 van Wartburgia had gewonnen – die wedstrijd begon een halfuur eerder – en dus konden de bloemen en kampioensshirts worden klaargelegd. Dit kwam het spel van HBOK niet ten goede. Er leek duidelijk sprake van kampioenskoorts. Kadoelen vergat hier optimaal van te profiteren. Van Ankeren bracht de spanning terug met de 2-3, maar het lukte de thuisploeg niet om weer op gelijke hoogte te komen.

Uiteindelijk maakte invaller Bruce Carstens uit één van de spaarzame uitvallen van de Zunderdorpers aan alle onzekerheid een einde. Met de 2-4 kon het feest losbarsten en mocht HBOK zich kampioen noemen. Daardoor keert de ploeg van Jan de Haze na één seizoen alweer terug in de tweede klasse.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto boven: Rikus de Lange