Home / slideshow / HBOK haalt verwoestend uit tegen DVVA: 9-0!

HBOK haalt verwoestend uit tegen DVVA: 9-0!

HBOK heeft na de 10-2 thuiszege op FC Zaandam opnieuw een grote overwinning behaald. De ploeg van hoofdtrainer Kai Meeuwsse versloeg DVVA met maar liefst 9-0.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Het Amsterdamse onderonsje leek vooraf een spannend duel te worden. Waar HBOK de afgelopen weken een grote overwinning afwisselde met moeizame wedstrijden, beschikte DVVA nog altijd over het volledig aantal punten. Binnen tien minuten was de wedstrijd echter al beslist. Na twee persoonlijke fouten van de DVVA-verdediging stond HBOK al binnen een kwartier op een 2-0 voorsprong.

Nadat de thuisploeg in de eerste helft de stand op 4-0 bracht, liep HBOK na rust uit tot zelfs 9-0. Dennis Kaars (vier treffers), Allon Koene (twee treffers), Davey Claus, Max Sajet en Mariano Olf (allemaal één treffer) zorgden bij HBOK voor de doelpunten, waardoor DVVA met een grote teleurstelling naar huis terugkeerde.

Meeuwsse was na het duel tevreden over de manier waarop HBOK zich presenteerde. “De wedstrijd van afgelopen week tegen Waterwijk was voor ons zeer leerzaam, want vandaag hebben we laten zien dat we met strijd en beleving de tegenstander kunnen aftroeven. De vroege 2-0 voorsprong was voor ons zeer prettig, omdat de tegenstander vervolgens moest komen. Echter alle respect voor DVVA, want dat is een ploeg die dit seizoen bovenin het linker rijtje gaat meedoen.”

Hoewel de teleurstelling bij DVVA-trainer Lex van der Horst overheerste, zag hij de nederlaag ook in perspectief. “We hadden vandaag een complete off-day. Door de twee fouten in de eerste helft hielpen we de tegenstander in het zadel, waarna we het niet meer konden tegenhouden. Het was echter zeker geen wanprestatie vanaf onze kant. Volgende week moeten we laten zien dat het hier om een incident ging.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)