Home / Algemeen / HBOK heeft met Dinkgreve (Swift) vervanger voor Van der Velden te pakken

HBOK heeft met Dinkgreve (Swift) vervanger voor Van der Velden te pakken

HBOK heeft snel gehandeld na het plotselinge vertrek van Nick van der Velden naar tweededivisionist AFC. Zijn lege plek wordt ingevuld door Dennis Dinkgreve. De 31-jarige middenvelder verlaat Swift om bij te dragen aan de ambities in Zunderdorp: op termijn naar de Hoofdklasse gaan.

In principe had Dinkgreve toegezegd voor een vijfde seizoen te gaan in Amsterdam-Zuid. Toch twijfelde hij om überhaupt door te gaan met voetballen. “Ik was het plezier een beetje verloren. Ik heb drie kinderen en die staan toch op de eerste plaats”, zegt Dinkgreve. Anderhalve week veranderde alles toen HBOK op zijn pad kwam. “Zij gingen akkoord met mijn voorwaarden, waaronder met de familie op vakantie kunnen in oktober. Dat vonden ze geen probleem. Bij Swift, op Hoofdklasse-niveau, kan je niet middenin het seizoen weggaan.”

Hij had oren naar het verhaal en de plannen van HBOK, dat na het kampioenschap in de zaterdag derde klasse meteen wil doorstoten. Zijn ervaring van de Hoofdklasse moet daaraan bijdragen. “Ik vind het wel leuk om met een club omhoog te komen. Met oude bekenden voetballen en misschien een lager niveautje, maar wel de ambities om hogerop te komen” aldus Dinkgreve. “Bij Swift was handhaving het doel. Meer zat er de afgelopen jaren niet in. Ik denk dat ze komend seizoen wel een goede kans maken met de selectie die ze nu hebben. Daarom was de keuze voor mij moeilijk. Ik hoop dat ik de juiste keuze heb gemaakt, maar ik heb er zeker zin in.”

Foto: Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend