hbok

HBOK heeft moeite met Jong Holland, maar wint uiteindelijk wel

HBOK is goed begonnen aan de eerste seizoenshelft. De Zunderdorpers haalden weliswaar met moeite de drie punten tegen Jong Holland, maar de winst was uiteindelijk verdiend: 1-0.

Het was onduidelijk hoe het met de vorm van HBOK was gesteld, nadat de selectie in de voorbereiding wisselend presteerde. Een incomplete selectie had er onder meer voor gezorgd dat er een streep door een volgende bekerronde werd gezet. De ploeg van nieuw-bakken trainer-coach Mohad Zaoudi ging in twee van de drie bekerduels onderuit.

Ondanks alle onzekerheden had de ploeg van Zaoudi de zaken voor rust onder controle. HBOK speelde solide en zette Jong Holland, getraind door Carl Em -dat met drie bekerduels de volle winst behaalde- vast.

Dennis Kaars opende met zijn eerste goal van het seizoen de score na rust voor HBOK. Jong Holland drong daarna aan. HBOK bleef op een tweede goal loeren, waarbij het twee maal dicht bij was. Het was voor trainer Zaoudi en zijn ploeg daardoor tot en met het einde billenknijpen, maar zijn ploeg haalde de drie punten over de streep.

Het betekende voor HBOK uiteindelijk een positieve start van een periode waarin de coach zijn ploeg verder vorm kan geven en een goede opmaat richting de wedstrijd tegen Buitenboys volgende week zaterdag. ,,De drie punten zijn belangrijk”, vond Zaoudi. ,,Eerste helft toonden we goed spel, op een zwaar grasveld wat voor iedereen even wennen was. We creërden twee-drie goede kansen, waarvan Davey Claus twee keer één tegen één komt met de keeper van Jong Holland. In de tweede helft komen enkele wisselsspelers erin, en dat pakt goed uit. Jong Holland gaat vervolgens ‘alles of niets’ spelen, na de 1-0. Dat wordt dan vechtvoetbal, wij gingen mee in dat spel. We verloren veel te snel de bal. Jong Holland is een lastige ploeg, met veel jonge spelers die hard werken. Een goed team hoor. Ze hebben het ons heel erg lastig gemaakt.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Tweede klasse A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)