Home / slideshow / HBOK herstelt zich tegen SDC Putten
Rots in de branding tegen SDCP Donny Rijnink

HBOK herstelt zich tegen SDC Putten

HBOK heeft zich zaterdagmiddag op eigen veld gerevancheerd voor de nederlaag van afgelopen week in Huizen tegen Zuidvogels. Op Sportpark Willem van Schalkwijk won de ploeg van trainer Juan Coto met 1-0 van SDCP. Kaars maakte al vroeg het enige doelpunt in de wedstrijd. Donny Ruder mocht na een uur inrukken met een direct rode kaart.

In vergelijking met afgelopen zaterdag wijzigde Coto zijn team op één plaats. Jeffrey Bok bleef ziek thuis en zijn plek werd ingenomen door Romello Austin. HBOK legde een uitstekende eerste helft op de mat. Achterin kwam het nauwelijks in de problemen en voorin was het op dreef, iets dat werd vertaald in een 1-0 ruststand. Na een mooie combinatie met Austin opende Dennis Kaars na vijf minuten spelen de score.

HBOK liet SDCP, dat zich zeker voor rust geen raad wist met het concept dat Coto bedacht, daarna in leven. Vaak was de eindpass net niet scherp genoeg of ontbrak het aan wat geluk. HBOK testte zaterdagmiddag de paal, lat en de  bovenkant lat. SDCP keeper Velanes verkeerde in topvorm. Kaars, Austin en El Amrani kregen genoeg kansen op 2-0 en 3-0. Dat zou een juiste afspiegeling van het spelbeeld zijn geweest.

Na rust ging SDCP wat opportunistischer spelen en was het ook gevaarlijker dan voor de thee. Zo moest Potveer redding brengen bij een afstandsschot. HBOK stelde daar niet heel veel tegenover. Het speelde 30 minuten met een ondertal, doordat Ruder na een uur voetbal verplicht moest gaan douchen, na een domme overtreding op de middenlijn.

Thuisploeg HBOK toonde zich tevreden met de enige treffer van Kaars voor rust en trok zich een beetje terug op eigen helft. Met veel inzet, keihard werken en aanvoerder Reinink als een plaaggeest voor de boomlange spits Schuin van Putten. SDCP pompte alles erin, HBOK bleef fier overeind. Pas in de slotfase kroop HBOK nog wat uit de schulp, maar kansjes waren er niet meer. Puttenaar Ter Burg kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele en dus rood van arbiter Gerrit Beekman.

Juan Coto: “Alle complimenten voor mijn team. Ik ben heel erg tevreden. We hebben echt goed gespeeld, zeker de eerste helft. Na de rode kaart hebben we heel veel strijd geleverd. Dik verdiend gewonnen, al was het op het einde nog wel even spannend. De bal kan altijd een keertje verkeerd vallen.”

Klik hier voor de uitslagen, stand en het programma voor zaterdag 8 oktober 2022

Verslag en foto: Harold van Ineveld

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)