HBOK-hoofdtrainer Jan de Haze vertrekt deze zomer

HBOK en hoofdtrainer Jan de Haze nemen na dit seizoen afscheid van elkaar. Met het vertrek komt na 2,5 jaar een einde aan het dienstverband.

Bestuur

“Jan is bijna drie jaar bij onze vereniging geweest en op een gegeven moment is het tijd voor een frisse wind”, vertelt Daan Braspenning, onderdeel van de Technische Commissie van HBOK. “Op een gegeven moment is de chemie een beetje op, dus dan is het tijd voor een andere trainer.” Het HBOK-bestuur kijkt positief terug op de periode met De Haze. “We zijn heel tevreden met Jan die jarenlang in onze club heeft gezeten en de vereniging een warm hart toedraagt. Jan is een zeer goede trainer en een heel goed mens. Alleen wij denken dat het voor de groep beter is als we er een frisse wind doorheen doen door een nieuwe trainer aan te stellen.”

Braspenning kijkt terug op meerdere mooie momenten die de club met De Haze heeft meegemaakt. “Jan heeft ons in een lastige tijd geholpen toen we het contract met Marc Onsia opzegden. Toen heeft hij dat direct positief opgepakt, waardoor de groep extra elan kreeg. Wij kennen Jan bovendien al heel wat jaren, want hiervoor is hij ook al zeven jaar trainer geweest. Dus hij is een vertrouwd persoon. En het kampioenschap is natuurlijk ook super geweest. Dat was, zeker ook voor Jan, een hoogtepunt.”

De Haze

De Haze vindt het zélf jammer, maar kijkt eveneens met een goed gevoel terug op zijn periode bij HBOK. “Voor mezelf had ik de keuze gemaakt zeker 2,5 jaar te blijven om van de Derde Klasse naar de Tweede Klasse te promoveren. Dat is gelukt. Hopelijk behalen we ook dit jaar het kampioenschap.” De Haze weet nog niet of hij volgend jaar direct aan een andere klus begint. “Ik kijk wel wat er op mijn pad komt. Er moet echt een leuke club komen voordat ik het ga doen. Mocht er geen club komen, dan doe ik het even niet. Ik wacht het gewoon af.” De trainer wil het in ieder geval bij HBOK goed eindigen. “Ik had nog wel een jaar door gewild, maar het bestuur wilde iets anders. Dan moet je dat accepteren. We gaan ervoor het laatste half jaar en willen het zo goed mogelijk afsluiten. Hopelijk doen we dat met een prijs”, aldus De Haze.

Nieuwe trainer

HBOK hoopt met de nieuwe trainer wederom stappen vooruit te zetten. “Als club willen we kijken of we kunnen promoveren”, gaat Braspenning verder. “Als het niet lukt, dan is dat uiteraard ook geen probleem. De Tweede Klasse is namelijk een prachtige competitie. We willen alleen kijken of we toch nog een klasse hoger kunnen. Maar daarnaast zijn we nog altijd een boerenclubje met, zoals wij dat altijd noemen, de gezelligheid hogerop.” Momenteel is HBOK druk in de weer om een nieuwe trainer te vinden. “De club is met een aantal trainers in gesprek. We hopen dat tussen nu en maximaal twee weken rond te krijgen.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)