HBOK
Max Sajet wist weer eens te scoren

HBOK in lastig(er) pakket na nederlaag in Nijkerk

HBOK heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Op bezoek in Nijkerk, dat vorige week met liefst 11-1 de bietenbrug op ging in Huizen tegen Zuidvogels, moest het voor het eerst onder leiding van trainer-coach Tijs Schipper buigen: 3-2.

HBOK begon met een achterstand van vijf punten op NSC. De Zunderdorpers moeten in principe elke week winnen om de weg te komen van de gevarenzone en dichter bij de middenmoot te geraken. Om 14.30 werd er, onder toeziend oog van scheidsrechter Stuurman, afgetrapt in Nijkerk op Sportpark de Burcht.

NSC kreeg zaterdagmiddag in de eerste minuten van het onderling treffen met HBOK al direct twee grote kansen via Bilal Tmim. Beide keren wist HBOK doelman Joey Potveer knap te redden. Na een veel betere start van NSC werd het duel een stuk gelijkwaardiger en beet HBOK goed van zich af, tegen de getergde Nijkerkers. Na geblunder achterin bij HBOK is Corné Parol er vliegensvlug bij om zijn team NSC op 1-0 te zetten. NSC had geen groot overwicht in de eerste helft, maar soms door eigen geknoei kwam HBOK toch tot enkele kansjes. NSC had score al op kunnen schroeven, maar verzaakte en hield HBOK daardoor in leven.

HBOK begon ongewijzigd aan de tweede helft. En starten de Zunderdorpers heel sterk. De eerste kans van de tweede helft is dan ook voor HBOK. NSC doelman Nick Schuckmann redt ternauwernood. Een scherp aangesneden vrije trap van Jeffrey Bok, die onderweg nog werd aangeraakt door een Nijkerkse verdediger, wordt zodoende onbedoeld binnen gekopt: 1-1. Even later is het weer raak en mag HBOK opnieuw juichen; NSC doelman Schuckmann blundert opzichtig en HBOK komt door Davey Claus op 1-2. Er gebeurt vervolgens van alles in Nijkerk. NSC komt weer op gelijke hoogte (2-2) uit een vrije trap van Renee Troost; de bal gaat hard in de kruising en laat Potveer zo volstrekt kansloos.

Een spannende slotfase tot gevolg. NSC trekt de touwtjes hard aan en HBOK moet achteruit. Youri Blom was namens de thuisclub het dichtst bij een winnende treffer. Waar beide teams zich uiteindelijk met een gelijkspel leek te verzoenen, was het opnieuw Corné Parol die binnen kopt (3-2) en heel HBOK in rouw dompelde.

HBOK - TIJS SCHIPPER
Eerste nederlaag voor Tijs Schipper met HBOK

Coach Schipper baalde uiteraard van de nederlaag: “We begonnen slecht aan de wedstrijd, we kwamen uiteindelijk beter in ons spel gedurende de eerste helft. Op het moment dat wij sterker werden, kregen wij de 0-1 om de oren. Dat is dan zuur. Wij speelden de tweede helft met goede druk naar voren en scoren daarin ook twee keer. We zaten in een zetel. De laatste fase van de wedstrijd hebben we niet juist gespeeld. We hadden de 2-2 moeten consolideren.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse