HBOK in slotfase voorbij FC Aalsmeer (3-2)

In Zunderdorp kwam FC Aalsmeer bij HBOK op bezoek. Tot in de slotfase dachten de bezoekers met een punt huiswaarts te keren, echter gooide Angelo Groen van HBOK roet in het eten. Voor de thuisploeg betekent de 3-2 overwinning de derde zege op rij en komt het puntentotaal op tien. Aalsmeer blijft op vijf punten steken.

In Amsterdam Noord opende de thuisploeg de score. Aanvaller Tom de Lange maakte in minuut 35 de openingstreffer uit een voorzet. Wel kreeg HBOK voor rust nog twee tegengoals te verwerken. Allereerst werd de gelijkmaker gescoord door aanvaller Gilliano Eijken. Op slag van rust kopte Mike Dam FC Aalsmeer zijn team op voorsprong: 1-2. Zo hieronder zijn goal:

In de eerste tien minuten na rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na ongeveer 56 minuten spelen kwam HBOK weer op gelijke hoogte. Nadat HBOK druk uitoefende op de goal van Aalsmeer werd een schot geblokt. Groen wist daar wel raad mee en scoorde de 2-2. Lang leek het erop dat de ploegen allebei een punt zouden overhouden aan het duel. Hoewel beide ploegen wel de winnende treffer wilde forceren. Nadat de reguliere speeltijd was afgelopen, ging de thuisploeg er toch met de volle winst vandoor. Groen was voor de tweemaal trefzeker en schoot HBOK naar de overwinning.

Door de zege stijgt de ploeg van oefenmeester Jan de Haze naar de derde plek in zaterdag tweede klasse A. Doordat andere ploegen wel wonnen, bezet FC Aalsmeer nu de tiende plek in de competitie. Aankomende woensdag speelt HBOK een uitwedstrijd voor de districtsbeker. Op Sportpark De Eendracht wacht Nieuw West United. Aalsmeer is niet meer actief in de beker.