Home / slideshow / HBOK kan ervaring van Richard goed gebruiken: “Onderschat niemand”

HBOK kan ervaring van Richard goed gebruiken: “Onderschat niemand”

HBOK haalde in het voorjaar de 29-jarige Jonathan Richard naar de vereniging. De voetballer deed de afgelopen tien jaar met AFC en OFC veel ervaring op, wat bij zijn nieuwe club goed van pas komt.

De Amsterdamse vereniging ging met de nieuwe trainer Kai Meeuwsse dit voetbaljaar een nieuw traject in. De club haalde een reeks nieuwe spelers naar HBOK en wil zo, in combinatie met de bestaande selectie, toegroeien naar een kampioensploeg. Richard hoopt daar een belangrijk onderdeel van uit te maken. “Hoewel het een raar seizoen is met de coronacrisis, bevalt het mij uitstekend bij HBOK”, vertelt Richard. “Voor tevoren vertelde de club mij dat het graag meedoet voor het kampioenschap. Na drie wedstrijden spelen staan we er uitstekend voor.”

Richard besloot afgelopen zomer AFC te verlaten vanwege zijn studie, thuissituatie en werkzaamheden. Vooral het laatste koste hem veel tijd. In oktober begon hij namelijk zijn eigen onderneming, een job die moeilijk te combineren was met zijn loopbaan bij AFC. Richard besloot daarom in januari om na het seizoen te stoppen, maar toen belde HBOK. “De club vertelde zijn ambities, die goed op mij aansloten. Dat in combinatie met een dag minder trainen, leek het mij een goede beslissing om met HBOK in de tweede klasse te spelen.”

De afgelopen jaren raakte Richard gewend om in de Tweede Divisie te voetballen. Met de tweede klasse maakt hij maar liefst vier stappen terug, maar dat maakt de voetballer weinig uit. “We hebben in ons team veel vaardige spelers, die over genoeg kwaliteiten beschikken. Natuurlijk is er een verschil met de Tweede Divisie, vooral op het gebied van details en gogme, maar ook in de tweede klasse heeft elke tegenstander wel een speler in huis met uitstekende kwaliteiten.” Richard heeft dan ook weinig problemen ermee om zich op te laden voor wedstrijden. “Daarmee laat ik me ook zeker niet van de wijs brengen. Ik onderschat niemand, want ben altijd uitgegaan van eigen kracht.”

Bij HBOK werkt Richard samen met Meeuwsse, met wie hij een uitstekende band heeft. “De trainer kwam direct heel duidelijk over in wat hij wilde. Het is een gedreven man die met zijn enthousiasme het uiterste uit zijn spelers haalt. Vooral dat duidelijke ligt mij goed.” Richard realiseert zich dat hij een belangrijke rol in het team heeft. “De oudere spelers moeten de lijnen uitzetten, dus dat probeer ik dan ook te doen. Vooralsnog gaan de prestaties goed, want we hebben nog niets verloren. Ook tegen de betere ploegen brengen we goed voetbal op de mat. Dat is hoopgevend. Al moeten we de komende tijd natuurlijk eerst afwachten hoe de coronacrisis zich ontwikkelt.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Send this to a friend