HBOK komt tegen Blauw-Wit Beursbengels uitstekend uit de startblokken

Zaterdag tweedeklasser HBOK heeft in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar alle schroom van de afgelopen maanden van zich afgespeeld. Van de degradatiestress en onenigheid was tegen Blauw-Wit Beursbengels weinig te merken: 3-0.

De harde, ijzige wind was in Zunderdorp niet bevorderlijk voor het veldspel, wat het geen hoogstaande wedstrijd maakte. Kansen voor beide doelen waren schaars. De thuisploeg wist hier iets beter mee om te gaan en sloeg na een halfuur toe. Vanaf de achterlijn werd de bal voor het doel getrokken, waar Tim Beelen klaar stond om verwoestend de 1-0 binnen te schieten, weliswaar een beetje van richting veranderd.

Na de tegentreffer beet Blauw-Wit Beursbengels iets meer van zich af en kreeg het een overwicht. Een prima combinatie tussen Donovan Mijnals en Erwin Smajic zette laatstgenoemde voor doelman Raymond Dirven, maar zijn iets te zachte stift werd nog op tijd van de doellijn gehaald.

In de tweede helft wilden de gasten direct de gelijkmaker forceren. HBOK wist echter al snel uitstekend gebruik te maken van de ruimte achter de verdediging van de Amsterdammers. Uit een voorzet vanaf de rechterkant liet Joey Noordenbos doelman Youssef El Abdallaoui kansloos: 2-0. Het geloof van Blauw-Wit Beursbengels liep hierdoor een flinke deuk op, wat het veldspel steeds rommeliger maakte.

Er werd te gehaast naar een aansluitingstreffer gezocht en opnieuw profiteerde HBOK hiervan. Jesse Braspenning reageerde goed op een voorzet en zorgde hiermee voor de beslissing: 3-0. Door de zege klom de ploeg van Marc Onsia naar de twaalfde plek op de ranglijst. Blauw-Wit Beursbengels moet een pas op de plaats maken in de strijd om de bovenste plaatsen en staat nu vijfde.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Met dank aan Luc van Bolderick
Archieffoto Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)