HBOK laat zekere driepunter glippen in dramatische slotfase tegen Always Forward

HBOK leek op weg naar een ruime overwinning op Always Forward, maar zag in de slotfase van de wedstrijd een 1-3 voorsprong verdampen. De thuisploeg scoorde in de 89e minuut de 2-3 en diep in de extra tijd viel zelfs de 3-3.

Voorsprong

De eerste helft was eenrichtingsverkeer voor HBOK. De ploeg nam al vroeg in de wedstrijd de leiding door goals van Dennis Kaars en Joel Donald. Na rust ging het echter mis. Always Forward kwam na een snelle counter op 1-2. Zinnedine Oukhita zorgde voor veel opluchting door in de 87e minuut 1-3 binnen te schieten. De champagne werd al bijna ontkurkt, gezien de tussenstanden op de andere velden. Always Forward leek definitief verslagen, maar vlak voor de extra tijd viel toch nog de aansluitingstreffer door Dennis van Tricht. Diep in blessuretijd zakte heel HBOK door de grond toen Joep Rive de 3-3 binnen werkte. ,,Zwaar klote, ik ben er doodziek van”, reageerde Mohad Zaoudi menselijk. ,,De scheids had de fluit al in zijn mond. Zij pompten nog alles naar voren. We speelden hartstikke goed in de eerste helft. Er was echt niets aan de hand. We hadden kampioen moeten worden. Het is een heel rare competitie.”

Alles of (n)iets

Door dit gelijkspel verspeelt HBOK zeer belangrijke punten in de strijd om de titel. Jong Holland verloor van Arsenal en Waterwijk speelde net als HBOK gelijk, maar door de remise moet de koploper vol aan de bak komend weekend. Alles of niet!? Waterwijk is uitgespeeld, staat tweede, Arsenal zit nog op het vinkentouw met Olympia uit Haarlem én Jong Holland.

De teleurstelling was groot bij de spelers en supporters van HBOK. De ploeg had het duel volledig in handen en leek op weg naar een ruime overwinning. De late tegendoelpunten kwamen hard aan en zorgden voor een dramatisch einde van de wedstrijd. Volgende week moet HBOK aan de bak tegen Wartburgia, dat al zeker is van nacompetitie om lijfsbehoud.

Foto’s: Merlijn Rademaker

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 2A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)