HBOK - TIJS SCHIPPER

HBOK leeft nog, met dank aan Montfoort

HBOK is na de nederlaag tegen De Meern (0-2) nog altijd eerste klasser. Omdat ook concurrent Nunspeet verloor (2-1 van Montfoort, red.) mag HBOK nog altijd hopen op dat ene grote wonder. Dan moet er op zaterdag 27 mei wel afgerekend worden met Nunspeet, op vijandelijk grondgebied, dat de ‘begeerde’ elfde plaats bezet. Bij een nederlaag of een gelijkspel voor HBOK is degradatie naar de tweede klasse een feit. Bij winst wacht HBOK nog een lange nacompetitie voor lijfsbehoud.

Risico’s

Bevreesd. HBOK hield de tussenstanden zaterdagmiddag bij en zag tot grote schrik dat Nunspeet op een 0-1 voorsprong stond. De missie was al kraakhelder (winnen, red.) maar bij elk ander resultaat was het echt over en uit. Tijs Schipper, coach van HBOK zag dit ook en stuurde zijn manschappen vooruit. Met alle risico’s van dien. ,,De Meern was erg gevaarlijk met de tegenaanval. Hoe meer wij drukten.”

‘De spelers knokken als leeuwen’

Frustratie

Schipper vond dat de effectiviteit voor het doel van De Meern ontbrak. ,,Kijkend naar de wedstrijd van zaterdagmiddag is dat wel een terechte conclusie. De bal viel net niet goed, het geluk was niet aan onze kant. Ja, dat is wel frustrerend. Wij speelden zelf geen goede wedstrijd, vond ik. Matig aan de bal, slecht in de passing.”

Veel energie

De Meern komt een minuut na de rust op een 0-1 voorsprong door Bob Prins. In de ‘waarheidszone’, zoals Schipper het zestien meter gebied noemt, kwam uiteindelijk geen bal tussen de palen voor HBOK. ,,We hebben er veel energie in gestoken, De Meern onder druk gezet. Maar uiteindelijk geen echte kansen gehad. Zo eerlijk moet ik zijn. We krijgen corners, vrije trappen. Eén keer waren we wel heel erg dichtbij, de bal ging er via de onderkant lat uit. Dat was ons moment.”

Opgelucht

Uiteindelijk scoort De Meern diep in de blessuretijd de voor hun bevrijdende tweede treffer en blijft HBOK met een kater achter. ,,Er is niets veranderd”, wist Schipper. ,,De volgende en laatste wedstrijd is dezelfde missie, winnen! Een echte degradatie kraker, in Nunspeet tegen Nunspeet. Voor nu zijn we opgelucht dat we nog mee doen. We hebben die ene strohalm nog steeds te pakken. We leven al tijden op het randje. We kunnen ons niet meer direct veilig spelen, het beste wat we kunnen bereiken is de nacompetitie. Dat weten we al eventjes. Volgende week moeten we winnen, hoe we dat doen zal me een zorg zijn. Het wordt een lastige klus, maar ik schat de kansen gelijk in. Ik heb ons veel goede dingen zien doen de laatste tijd. De spelers knokken als leeuwen. Dat geeft ons moed en hoop tegelijk.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klass A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)