Home / slideshow / HBOK maakt het zichzelf lastig tegen Jong Holland

HBOK maakt het zichzelf lastig tegen Jong Holland

HBOK won zaterdagmiddag op bezoek bij Jong Holland. De thuisploeg kwam maar liefst tweemaal op gelijke hoogte, maar kon niet voorkomen dat het tegen een 2-4 nederlaag aanliep.

De Amsterdammers begonnen sterk aan het duel en kwamen op een voorsprong te staan. Allon Koene was de maker van de openingstreffer. HBOK hoopte daarmee makkelijker te kunnen voetballen, maar het tegendeel was waar. De bezoekers gingen wat achterover leunen en zagen Jong Holland plotseling de gelijkmaker maken. Het was ook de ruststand.

Vlak na rust slaagde HBOK er via Max Sajet in om de 1-2 op het scorebord te zetten, maar binnen een mum van tijd stond het weer gelijk. In het laatste kwartier schoot Koene in de kruising raak, waarna de tegenstand van Jong Holland was verdwenen. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Sajet het zelfs nog voor elkaar om de vierde treffer binnen te schieten en daarmee de eindstand op 2-4 te zetten.

Assistent Rachid Lamalan had na afloop logischerwijs een goed gevoel. “We maakten het onszelf vandaag moeilijk”, stelde hij. “Zeker in dit soort wedstrijden is het belangrijk om scherp te blijven en de tegenstander geen kansen te geven. Het belangrijkste is echter dat we de drie punten hebben gepakt.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)