Home / Algemeen / HBOK maakt met negenklapper geen fout bij hekkensluiter PSZ

HBOK maakt met negenklapper geen fout bij hekkensluiter PSZ

Zaterdag derdeklasser HBOK heeft zich met speels gemak ontdaan van het puntloze PSZ. De ploeg van Jan de Haze won overtuigend met 2-9 en blijft hierdoor derde staan, op twee punten van koploper Purmersteijn.

In Zaandam kwamen de Zunderdorpers geen moment in de problemen. Vrij snel had HBOK een 0-2 voorsprong te pakken door twee treffers van Angelo Groen. Nog voordat er een kwartier gespeeld was, had Max Sajet er zelfs 0-3 van gemaakt. Vanaf dat moment kon de cruise-control erop en speelde HBOK een gewonnen wedstrijd. Uit een strafschop, terwijl de jarige doelman Raymond Dirven weinig fout deed, lukte het Steve Walraven om voor PSZ de eer te redden.

Echt spannend werd het geen moment. Bruce Carstens bepaalde de ruststand op 1-4 en in de tweede helft deed Tom de Lange uit een rebound hier een schepje bovenop met de 1-5. Opnieuw deed PSZ iets terug, nu via spits Sharindra Jagroep, maar een grote nederlaag kon de thuisploeg niet meer voorkomen. Niall Raben, Carstens, De Lange en Groen (voltooide zijn hattrick) zorgden voor een 2-9 eindstand. Dat hadden dubbele cijfers moeten zijn.

De negenklapper was niet de eerste keer dat HBOK dit seizoen flink uithaalde: ook Sporting Andijk (9-1) werd op een ruime nederlaag getrakteerd. De ploeg van Jan de Haze blijft derde staan, achter koploper Purmersteijn (dat de eerste periodetitel in de wacht sleepte) en Castricum. Volgende week gaat HBOK op bezoek bij Reiger Boys.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s Sandy Wijsman