Home / Algemeen / HBOK met 3-1 te sterk voor DCG

HBOK met 3-1 te sterk voor DCG

Zaterdagmiddag kwam DCG op bezoek in Zunderdorp bij HBOK. Het duel werd op het kunstgrasveld van HBOK gespeeld, het grasveld was nog niet klaar om op gespeeld te worden. Langs de lijn waren de nodige toeschouwers om het duel tussen tweede klassers te aanschouwen.

In het eerste half uur het HBOK meer balbezit dan DCG. Er werd geprobeerd om met snel combinatiespel de verdediging te slechten. Wanneer de bal werd verloren wilde de ploeg van Kai Meeuwsse de bal vlot veroveren. Ook het DCG van trainer Senel Cebar zette bij vlagen fel druk. Vanuit de omschakeling werden er door de bezoekers ook kansen gecreëerd. Zo stond het vizier van Bilal el Hajoui el Jaafari niet op scherp, twee mogelijkheden van hem verdwenen naast het doel. Daarvoor was een schot van HBOK-linksback Sverre Ubbels voorlangs gegaan. Voor rust kwam HBOK op voorsprong, een afgeslagen voorzet kon door Max Sajet worden binnengeschoten. Op slag van rust ontdook HBOK buitenspel, op de achterlijn kon Jonathan Richard afleggen op Dennis Dinkgreve. Voor de middenvelder was het een niet te missen kans: 2-0. 

Kwartier na rust wees de scheidsrechter naar de middenstip. Er werd een overtreding gemaakt op Dinkgreve. Jeffrey Bok schoot de penalty onberispelijk binnen. DCG bleef het proberen via de omschakeling, maar stichtte weinig gevaar. Halverwege de tweede helft maakte DCG de 3-1. Een vrije trap van aanvoerder werd door Joey Potveer half gekeerd. De bal was een gemakkelijke prooi voor Yassine el Haddad. Door de treffer kwam de ploeg van Cebar beter in de wedstrijd, men ging met energie smijten om de aansluitingstreffer te forceren. Tot de zestien voetbalde DCG aardig, het stokte tot rond ‘t strafschopgebied. HBOK kwam niet verder in gevaar. Na negentig minuten floot arbiter Barrales voor het eind van de wedstrijd.

“Ik had het gevoel dat het kwartje gevallen was”

Afgelopen dinsdag speelde HBOK een oefenwedstrijd tegen AFC (zaterdag). De ploeg uit Zunderdorp won het duel met 5-2. Trainer Meeuwsse zag tegen DCG een andere wedstrijd. “Ik had toen het gevoel dat het kwartje was gevallen. Dat we druk willen zetten, de intentie hebben om aan te vallen. Dat heb ik bij vlagen vandaag ook wel gezien, alleen hebben we ook laten zien dat we kwetsbaar zijn. Daar ben ik eigenlijk wel ‘blij’ mee. Dat we hebben laten zien dat we nog niet zo ver zijn als we moeten zijn. Je ziet dat we voor onze manier van spelen iedere speler nodig hebben. Als er dan een, twee of drie spelers bij afhaken, dan kan je ook tegen DCG in de problemen komen.” De zaken die Meeuwsse zag tijdens de wedstrijd neemt hij mee in de verdere voorbereiding, zodat HBOK goed uit de startblokken kan komen in de competitie. “Dit gaat ervoor zorgen dat we eindelijk komen waar we willen zijn.” Volgende week treft HBOK zijn oude ploeg SDZ.

“We hebben geen makkelijke bekerpoule”

DCG heeft met HBOK, SDZ en Spirit 30 (Hoogkarspel) een pittige bekerpoule. “We hebben inderdaad geen makkelijke bekerpoule. We wisten dat we vandaag best wel een moeilijke wedstrijd zouden hebben, HBOK heeft natuurlijk veel kwaliteiten. Desalniettemin zijn we er fris in gegaan, tot de goal van HBOK vond ik ons eigenlijk ook niet verkeerd spelen. We gaven daarnaast ook weinig weg. Je ziet wel dat HBOK meer individuele kwaliteiten heeft. Tot de 1-0 hebben we eigenlijk ook weinig weggegeven. We hadden met Bilal twee grote kansen, die hadden eigenlijk wel tussen de palen gemoeten. Als je dan 1-0 voorsprong zou zijn gekomen, dan was het misschien wel een andere wedstrijd geworden. Ach, achteraf is het natuurlijk makkelijk praten.” Volgende week zondag ontvangt DCG Spirit 30 uit Hoogkarspel op Sportpark Ookmeer.

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend