Home / Algemeen / HBOK met 4-2 te sterk voor EDO

HBOK met 4-2 te sterk voor EDO

HBOK speelde zaterdag de derde competitiewedstrijd van het seizoen. De eerste wedstrijd ging in Zandvoort verloren (2-1), vorige week werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen AMVJ. Dit weekend zette de ploeg van Jan de Haze de stijgende lijn voort. In Zunderdorp werd er met 4-2 gewonnen van EDO uit Haarlem.

Het begin van de wedstrijd was moeizaam voor HBOK. De ploeg kwam in de eerste helft op een 0-1 achterstand. De tegengoal kwam uit een ongelukkig moment, de verdediger van de thuisclub wilde een bal wegglijden, maar raakte de bal niet goed. HBOK was afwachtend en kon geen vuist maken. Wel kreeg de ploeg het heft na zo’n 15-20 minuten in handen. Vanaf die fase creëerden de ploeg ook aardige kansen en was het wachten op de gelijkmaker. Max Sajet was verantwoordelijk voor de 1-1. HBOK was in de eerste helft ook dichtbij de voorsprong, de bal ging echter niet via de onderkant van de lat de goal in.

De tweede helft was HBOK heer en meester, zo had de thuisploeg circa 75% balbezit. De score werd van een 1-1 gelijke stand uitgebreid naar een 4-1 voorsprong. De tweede treffer van HBOK kwam ook op naam van Sajet. Adil Jamal mocht aantekenen voor de 3-1. De vierde goal van HBOK werd gemaakt door invaller Bruce Carstens.  De ploeg van De Haze had ook op een 5-1 voorsprong kunnen komen, alleen werd de penalty gemist. In de laatste minuten van de wedstrijd wist EDO nog wel te scoren: 4-2. Dit was tevens de uitslag van de wedstrijd.

“Ik ben nog niet helemaal tevreden met het vertoonde spel”, aldus trainer De Haze. “Ik zie wel verbeteringen, maar het moet nog veel beter. Zo moeten wij elkaar voetballend beter weten te vinden.” De oefenmeester ziet ook dat zijn ploeg kwetsbaar is in de omschakeling en gaat daar met team aan werken. “Het grote pluspunt is dat er wel een team staat dat er voor wil knokken, zoals we ook vorige week tegen AMVJ lieten zien.”

Volgende week neemt HBOK het op tegen CSW in Wilnis. CSW heeft na drie wedstrijden vijf punten gehaald, dat is er één meer dan HBOK. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zaterdag tweede klasse A te zien.

Foto’s: Sandy Wijsman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend