HBOK morst opnieuw punten tegen Castricum

Zaterdag derdeklasser HBOK heeft de kans laten liggen om optimaal te profiteren van de nederlaag van achtervolger Wartburgia. De ploeg van Jan de Haze verspeelde zelf ook punten. Een 0-2 voorsprong werd in en tegen Castricum uit handen gegeven.

In de openingsfase was er niks aan de hand voor de Zunderdorpers. Binnen vier minuten werd de score geopend. Een fraaie aanval mondde via Achmed Ahahoui, Angelo Groen en Max Sajet uit bij Mostapha el Aamrani. Hij kon de bal eenvoudig van dichtbij binnen tikken. Daarna ging het duel gelijk op. HBOK had het meeste balbezit, maar had tevens moeite om de gesloten defensie te doorbreken op een glad en lastig bespeelbaar veld.

Vlak na rust werd de voorsprong verdubbeld. El Aamrani kapte na een kort genomen hoekschop meerdere verdedigers uit om vervolgens de 0-2 in de korte hoek te schieten. Vanaf dat moment speelden de bezoekers een gewonnen wedstrijd en ging het gas eraf. Nadat Groen geblesseerd uitviel, raakte HBOK uit balans en daar wist een opportunistisch spelender Castricum goed van te profiteren.

Na ruim een uur spelen kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd nadat Stef Zeilstra uit een rebound de aansluitingstreffer produceerde. Ondanks de 1-s stand kwam HBOK nauwelijks in de problemen. Vijf minuten voor tijd leek de wedstrijd in het slot gegooid te worden toen Bruce Carstens na een prachtige pass van Tom de Lange de 1-3 maakte. Zijn treffer werd echter afgekeurd wegens zeer twijfelachtig buitenspel.

In de blessuretijd trok Castricum tot ieders verbazing de stand gelijk. Een vrije trap rond de middenlijn werd richting het doel gepompt, waar de inzet van vrijstaande Justo van der Werf met een rare curve binnen viel. Carstens probeerde vlak hierna nog puntverlies voor de Zunderdorpers te voorkomen, maar uit een moeilijke hoek schoot hij recht op de doelman.

Na tien zeges op rij heeft HBOK weer punten laten liggen, uitgerekend tegen de ploeg waar het de laatste keer ook morste. Ondanks het gelijkspel is de koploper wel een puntje uitgelopen op runner-up Wartburgia. De marge is nu acht punten. Als HBOK volgende week geen fout maakt tegen Kadoelen, kan het op 11 mei op eigen veld tegen Reiger Boys kampioen worden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Archieffoto: Sandy Wijsman