Home / Algemeen / HBOK neemt aan het eind van het seizoen afscheid van Onsia

HBOK neemt aan het eind van het seizoen afscheid van Onsia

Zaterdag tweedeklasser HBOK en trainer Marc Onsia zullen aan het eind van het seizoen uit elkaar gaan. Verrast was de oefenmeester niet door het besluit van de club. “Ik vind het knap dat ik er nog zit als je negen keer op rij verliest.”

“Het komt niet echt als een verrassing”, reageert Onsia nuchter. “Het draait allemaal om het resultaat en dat boeken we niet.” HBOK staat momenteel op de voorlaatste plaats in de zaterdag tweede klasse A met slecht tien punten. Negen daarvan werden gehaald in de eerste drie wedstrijden. “Je weet dat je dan een keer geslachtofferd wordt.”

Voorzitter Rikus de Lange laat weten dat de beslissing niet alleen genomen is op basis van de resultaten. “Marc kreeg  de spelers niet meer met de neuzen dezelfde kant op. Wij moeten op zoek naar een meer ervaren  trainer voor onze spelersgroep. Laat wel duidelijk zijn dat we niet moeten vergeten dat Marc dit seizoen ook zwaar werd geplaagd door veel geblesseerde spelers, waardoor het hem niet echt meezit.”

Onsia kent veel langdurig geblesseerden binnen zijn selectie, waardoor hij nooit zijn gewenste basisteam kon opstellen. “Ook afgelopen week raakte ik weer een paar spelers kwijt. Het zit gewoon niet mee dit seizoen. We hebben wel erg veel pech en als het eenmaal tegen zit gaat ook alles tegen zitten.”

HBOK vertrekt vrijdag voor een trainingskamp van vier dagen naar Torremolinos om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Het Amsterdamsche Voetbal zal de verrichten van HBOK in Spanje op de voet volgen in de dagelijkse videobijdragen.

Foto Hans van beek | Marc Onsia

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)