Kai Meeuwsse

HBOK neemt per direct afscheid van Kai Meeuwsse

Kai Meeuwsse vertrekt vanwege een verschil in inzicht per direct bij HBOK. Dat betekent dat na anderhalf jaar een einde komt aan de samenwerking tussen beide partijen.

Aan de resultaten lag zijn vertrek allerminst. De hoofdtrainer slaagde er afgelopen seizoen in om tijdens de eerste drie wedstrijden zeven punten te halen, terwijl hij dit seizoen met zijn ploeg bovenaan stond in de tweede klasse. Met het binnenhalen van diverse oud-profs probeerde Meeuwsse om zo snel mogelijk de eerste klasse te behalen, al was dat niet eenvoudig. Door de ijzersterke tweede klasse zaterdag A kon de oefenmeester met zijn team namelijk rekenen op voldoende tegenstand.

Ondanks de koppositie is Meeuwsse echter niet meer terug te vinden bij de vereniging. De discussies achter de schermen vonden al langer plaats, zo legt bestuurslid Daan Braspenning uit: “Wanneer we het over de toekomst van HBOK hadden, merkten we al een tijdlang dat we het niet eens konden worden over het beleid. Kai wilde simpelweg een andere kant op dan wij, waardoor we erachter kwamen dat het beter was om per direct te stoppen. Daar konden beide partijen zich in vinden.”

Lang dacht Braspenning dat Meeuwsse het seizoen zou afmaken, tot vlak voor het trainingskamp in Spanje. “Wederom lukte het ons niet om richting de toekomst een eenzijdig beleid te maken. De verschillen waren dermate groot dat het beter leek om onderling te stoppen”, zo stelt Braspenning, die HBOK de afgelopen anderhalf jaar uitstekend zag presteren. “Daarop was zeker weinig aan te merken. We hopen ook zonder Kai die resultaten vast te houden en voor het kampioenschap te spelen.” Braspenning ontkent andere geruchten rondom het vertrek van Meeuwsse stellig.

HBOK hoopt binnen een korte periode een nieuwe trainer aan te stellen, maar sluit niet uit dat dit pas voor volgend seizoen is. Tot die tijd neemt assistent Rachid Lamalam zijn rol over en springt Braspenning hem bij. “We hebben een goede eerste seizoenshelft achter de rug en willen die lijn graag doortrekken. Ondertussen gaan we op zoek naar een opvolger van Kai. We weten dat het lastig is om midden in het seizoen een trainer te vinden. Rachid kan het echter zonder problemen overnemen. In hem hebben we alle vertrouwen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)