hbok

HBOK niet uit de gevarenzone na nederlaag tegen De Meern

HBOK krijgt toch weer te maken met degradatiestress. Na de 3-1 nederlaag bij De Meern van zaterdagmiddag is van een voorsprong van de Zunderdorpse ploeg op de nacompetitieplek geen sprake meer, in theorie kan HBOK nog een plek zakken, mocht Olympia het inhaalduel in winst omzetten.

Het elftal van Juan Coto wacht daarnaast nog een loodzwaar programma, met drie teams uit de top vijf. Bovendien moet HBOK op bezoek bij concurrent NSC en krijgt het thuis bezoek van Olympia. Dat lijken cruciale duels te worden.

De Meern zit in een goede flow en won zaterdag met bijna speels gemak van HBOK. De excellerende gebroeders Prins zorgden voor rust voor een aangename 3-0 voorsprong voor de oranjehemden. HBOK kon daar te weinig tegenover zetten. Het team was in vergelijk met vorige week op een aantal plaatsen gewijzigd, zo was er een plek was ingeruimd voor Vasco Lo-Ning-Hing, begon sterkhouder Jeffrey Bok op de bank en ook doelpuntenmaker Bilal El Amrani startte nog niet.

In een matige tweede helft kwam HBOK via een penalty van invaller El Amrani op 3-1, maar verder dan dat kwam HBOK niet. In de blessuretijd kwam HBOK zelfs nog een paar keer goed weg, onder andere via een bal op de binnenkant paal, maar de kansen van Tom Gentenaar en Tim Bijl gingen er niet in. Zo bleef HBOK een forsere nederlaag bespaard en een verder oplopend negatief doelsaldo.

Door deze overwinning heeft HBOK-concurrent De Meern afstand genomen van de ‘gevarenzone’ en gaat HBOK juist een pittige periode tegemoet.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Eerste Klasse A.