Home / Zaterdag 2a / HBOK onderuit in inhaalduel met Marken

HBOK onderuit in inhaalduel met Marken

In de zaterdag tweede klasse A heeft HBOK het inhaalduel tegen sv Marken niet kunnen winnen. De ploeg van Jan de Haze had veel meer balbezit dan de gasten, maar soms liet het overleg onderling veel te wensen over. Het duel moest een aantal weken geleden bij een 1-1 stand na 23 minuten gestaakt worden vanwege een blessure bij de scheidsrechter. Rene Commandeur en Omar el Aamrani maakten de de goals. Het duel werd hervat met een ingooi voor Marken rond de middenlijn.

Beide ploegen wilden vanaf het begin alles geven om zo snel mogelijk een voorsprong te nemen. Marken was als eerste in kansrijke positie, maar zag geen kans om HBOK doelman Joey Potveer te verschalken. HBOK kwam uitstekend terug, maar het schot van Max Sajet werd goed verwerkt door de Marken goalie. Even later nog een poging van de thuisclub, maar weer werd de inzet gekeerd. Ook de hierop volgende hoekschop leverde niets op. Marken speelde vaak op de counter maar was ook voor de goal vaak te nonchalant en leverde het hier ook geen goals op.

Het leek erop dat HBOK-coach De Haze zijn manschappen in de rust wat andere opdrachten had meegegeven, want na rust was het tempo veel hoger. Marken moest nu nog wel eens aan de handrem trekken, maar hield HBOK van doelpunten af. In de 64e minuut nam Marken toch wel wat verrassend de leiding, door weer Rene Commandeur en liep de thuisclub onverwacht achter de feiten aan. Met nog een klein half uur te gaan leek nog van alles mogelijk, maar de vele mogelijkheden van HBOK werden niet in goals omgezet. Naar mate de wedstrijd naar het einde liep, werd de strijd wel wat feller, maar het bleef binnen de perken. In de 87e minuut had de 2-2 zeker op het scorebord moeten staan, toen HBOK middels diverse kansen waarvan één via paal en lat niets opleverde. Uiteindelijk was Marken de gelukkige. HBOK heeft niets aan deze nederlaag en Marken krijgt onderin wat meer lucht.

HBOK-trainer Jan de Haze was kort van stof en zag dat zijn ploeg ondanks het vele balbezit niet tot scoren kwam. “We hebben het meeste balbezit gehad en paal en lat stonden ook in de weg”, aldus de Haze.

Tekst: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend