Jan de Haze

HBOK pakt knap punt bij Blauw-Wit Beursbengels

Blauw-Wit Beursbengels is er niet in geslaagd om te profiteren van puntverlies van koploper BOL. De ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent bleef zelf steken op een 1-1 gelijkspel tegen HBOK. De nummer voorlaatst van de zaterdag tweede klasse A had wellicht zelfs meer verdiend.

Vooral in het begin van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het was niet te zien dat dit een strijd was tussen de nummers twee en dertien nummer. Alleen enkele spelhervattingen zorgden voor gevaar voor de doelen. Na ongeveer een half uur leverde dit ook de grootste kans op. Blauw-Wit Beursbengels-aanvaller Erwin Smajic speelde zich vrij, maar zijn voorzet werd dicht bij het doel over gevolleerd door spits Donovan Mijnals.

Even later kregen ook de bezoekers uit een Zunderdorp een grote mogelijkheid. Een gevaarlijke vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied zeilde rakelings naast. Blauw-Wit Beursbengels wilde geen averij oplopen in de titelstrijd en voerde de druk flink op. Het leidde vijf minuten voor rust zelfs tot een strafschop, al was het niet zeker of een overtreding op Mijnals binnen of buiten het zestienmetergebied werd gemaakt. Scheidsrechter Idrissi Chiour wees echter gedecideerd naar de stip en Mijnals maakte vanaf elf meter geen fout: 1-0.

Na de rust ontworstelde HBOK zich af en toe van de druk van de thuisploeg om vervolgens enkele keren gevaarlijk voor het doel van de Amsterdammers te verschijnen. De laagvlieger kwam zelfs op gelijke hoogte. Een vrije trap werd kort opzij gelegd en de schuiver van David Faerber was doelman Youssef el Abdallaoui vervolgens te machtig: 1-1.

Met een gelijke stand op het scorebord kozen beide ploegen in de slotfase voor de aanval. In de slotminuut leek HBOK er zelfs met de overwinning vandoor te gaan. De neutrale assistent-scheidsrechter had echter buitenspel geconstateerd bij een intikker van Jesse Braspenning, nadat een kopbal van Tom de Lange op zeer fraaie wijze door El Abdallaoui uit het doel werd gehouden. Daardoor had er waarschijnlijk meer ingezet voor de gasten, die met het punt op bezoek bij de hoogvlieger aanvankelijk meer dan tevreden waren.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.