HBOK
Max Sajet wist weer eens te scoren

HBOK slaat gaatje na winst in streekderby tegen Monnickendam

HBOK heeft zaterdagmiddag de streekderby tegen Monnickendam met 1-4 gewonnen. De ploeg uit Zunderdorp kwam voor rust op een 0-1 voorsprong door een rake kopbal van Tom de Lange, maar Monnickendam wist in de tweede helft onverwacht op gelijke hoogte te komen, door een frommel doelpunt van Noa de Vries. Uiteindelijk trok HBOK de winst volledig naar zich toe.

HBOK trok het initiatief in de openingsfase naar zich toe met goed spel op een sfeervol sportpark, waar heel wat familiebanden voor de (on)nodige spanning zorgden bij betrokkene. Dat HBOK zichzelf niet beloonde, na drie-vier goede kansen, op één of meerdere doelpunten voor rust, is een zorgenkindje voor HBOK-oefenmeester Mohad Zaoudi.

Met een 0-1 ruststand, nam HBOK het heft wederom in handen na de pauze, maar verzuimde telkenmale de score uit te breiden. De aloude voetbalwet trad in werking, en zo kon Monnickendam naast HBOK komen: 1-1. Coach Zaoudi besloot tot een (gevoelige) wissel: spits Dennis Kaars werd ingebracht en wist ogenblikkelijk het verschil te maken. De aanvaller, die opgroeide in Monnickendam en wiens broer Martijn een functie vervult in de staf van de thuisclub, scoorde bij aantreden de 1-2.

HBOK bleef vervolgens goed voetballen, reeg de kansen aanéén en dit keer werd er wel doeltreffend doorgedrukt: achtereenvolgens waren Max Sajet en Davey Claus succesvol en zette daarmee thuisploeg Monnickendam op forse afstand: 1-4. HBOK blijft thans de ongeslagen koploper en heeft al een klein gaatje op de ranglijst geslagen op de rest van de achtervolgende clubs.

Coach Zaoudi was positief kritisch én een tevreden trainer. ,,De drie punten zijn voor teammanager Jaap Ronday. Het duel leeft enorm bij hem. Al weken was deze wedstrijd hét gesprek. Dat we uiteindelijk winnen is mooi voor hem en voor de club HBOK. We hebben goed gespeeld, al blijft er ruimte voor verbetering. We gaan wel erg slorig met onze kansen om. Naar verluidt rijdt Ronday de komende week elke dag met zijn cabrio door de omgeving, ‘hempie’ open. Het is hem van harte gegund.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)