HBOK
Verdiend punt voor HBOK bij titelkandidaat SDCP

HBOK speelt gelijk in Putten bij SDCP

HBOK heeft in de strijd tegen degradatie een belangrijk punt gepakt in het Veluwse Putten tegen de plaatselijke Sterk Door Combinatie. Na twee keer op voorsprong te hebben gestaan moest de ploeg van Juan Coto zich neerleggen bij een 2-2 einduitslag.

SCD Putten en HBOK kwamen zaterdagmiddag in een gelijkwaardig duel niet verder dan een gelijkspel. Waar de thuisploeg vooraf de favoriet was, bleek de ploeg van trainer-coach Juan Coto wederom zeer goed mee te kunnen met de topploegen in de competitie, maar bungelt opvallend genoeg zelf onderaan de ranglijst.

De wedstrijd was pas net aan de gang toen de openingstreffer al in het doel lag. Romello Austin werd volgens vertrouwd concept de diepte ingestuurd en haalde de achterlijn, zoals een buitenspeler betaamt. Vandaar gaf hij een voorzet op maat op Vasco Lo-Ning-Hing, die binnen één speelminuut de 0-1 op het scorebord bracht.

SDCP had slechts een korte periode nodig om het doelpunt te verwerken, want binnen tien minuten was de stand weer gelijkgetrokken. Na een prima Puttense aanval was het Steyn van Ark die voor de gelijkmaker wist te zorgen: 1-1.

HBOK kon echter zeker niet achterover leunen, want SDCP is een serieuze titelkandidaat, en deed dat trouwens met verve. Enkele minuten later ontstond er opnieuw een grote kans, nu voor Romello Austin. De Puttense doelman Thod Velanas wist de poging van Austin te stoppen. SDCP was wat meer aan de bal, maar vanuit de reactie wist HBOK de thuisploeg in bedwang te houden en aanvallend voor behoorlijk gevaar te zorgen. HBOK doelman Joey Potveer zorgde voor de nodige stabiliteit en reddingen in defensief opzicht.

Dat HBOK ook gevaarlijk was bleek maar weer eens vlak na rust, toen de Zunderdorpers opnieuw op voorsprong kwamen. Eerst kreeg Giovanni Hiwat voor SDCP nog een goede scoringskans, maar Potveer redde bekwaam. Een spelhervatting door Vasco Lo-Ning-Hing werd door Donny Ruder vervolgens knap raak gekopt: 1-2.

HBOK bleef na rust zijn eigen spel spelen en met de voorsprong in de rug was dat geen gekke gedachte. SDCP ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Het kreeg enkele goede mogelijkheden en uiteindelijk moest ook Potveer buigen voor Jesse Schuin die ook met een kopbal het net vond: 2-2.  Coto bracht de veel scorende Bilal el Amrani in het veld en kreeg Dennis Kaars ook nog de nodige minuten. Over een weer ontstonden nog een aantal mogelijkheden. De beste kans kwam uit een toegekende vrije trap voor HBOK.

Het was simpelweg een prima wedstrijd om te zien, waarin beide ploegen speelden om te winnen in een alleraardigst duel. In de slotfase hadden zowel SDCP als HBOK de mogelijkheid om een overwinning te pakken, maar al met al is het gelijkspel wellicht meer terecht.

Foto : Aalt van de Kamp (SDCP)

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A