HBOK spreekt vertrouwen uit in Kai Meeuwsse met tweejarige contractverlenging

Kai Meeuwsse heeft zijn verbintenis bij HBOK verlengd tot de zomer van 2023. Ook zijn assistent-trainer Rachid Lamalan blijft twee seizoenen langer aan de club verbonden. “Het is een geweldig duo waarin we als club veel vertrouwen hebben”, vertelt bestuurslid technische zaken Jaap Ronday, die het besluit samen met medebestuurslid Daan Braspenning nam.

De oefenmeester kwam afgelopen zomer over van SDZ, waarmee hij na meerdere promoties uiteindelijk in de eerste klasse speelde. HBOK zorgde bij zijn komst voor meerdere kwaliteitsinjecties in de selectie, waaronder de terugkeer van Dennis Kaars. Ondertussen ging het lopen in Zunderdorp, want uit de eerste drie competitiewedstrijden behaalde HBOK zeven punten. Er stond dan ook niets in de weg om het contract van Meeuwsse te verlengen. “Kai is als geen ander in staat om een team goed neer te zetten en is tactisch zeer goed onderlegd. Bovendien is hij op het gebied van trainingen uitstekend met gevarieerde oefeningen en zorgt hij dat er een hecht team staat.” Ronday vindt dan ook dat Meeuwsse goed bij de club past. “We kennen hem als trainer en als mens al wat jaartjes, waardoor vanaf onze kant geen twijfel was. Het was onze voorkeur om een langdurige verbintenis aan te gaan en dat leek hen ook een goed idee. We willen graag wat opbouwen.”

Die twijfel was ook bij Meeuwsse niet aanwezig. “Deze verlenging is iets om trots op te zijn, want we werken pas een half jaar met elkaar samen. Dit seizoen heb ik pas één keer het échte HBOK meegemaakt, in de wedstrijd tegen Jong Holland. Het was toen bloedgezellig met het zonnetje op het terras, desondanks was het door de coronamaatregelen maar beperkt. Daarnaast heb ik de club nog niets terug kunnen geven, behalve een fitte groep die zijn ding doet. Ik hoop dat we weer snel het oude HBOK terugzien.” De komende jaren wil Meeuwsse met de vereniging voor successen zorgen. “We willen graag hogerop, maar bij HBOK gaat plezier en gezelligheid hand-in-hand. Ik heb een fantastische groep om mee te werken, maar we zijn nog altijd niet echt begonnen. De groep is dan ook hongerig.” De trainer wil, evenals hij bij zijn eerdere clubs deed, met een 70 procent-plan werken. “In jaar 1 beschikken we over een nieuwe groep, drie jaar later moet minimaal 70 procent van die groep nog aanwezig zijn. Zo wil ik continuïteit creëren en zorgen voor een team dat gaat presteren.” Meeuwsse trainde de afgelopen periode ondanks de beperkingen nog volop door. “De spelers hebben een week eerder vakantie dan gepland. Voor een gedeelte komt dit omdat ze dat verdienen, maar het heeft natuurlijk ook te maken met de regelgeving rondom corona. Vanaf 4 januari hopen we weer verder te gaan, waarna we zo fit mogelijk aan de competitiehervatting willen deelnemen. Want het zou doodzonde zijn als we de voorsprong op vele clubs weggeven.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HBOK

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)