HBOK staat na hectische tweede helft tegen FC Aalsmeer met lege handen

FC Aalsmeer kreeg het zaterdagmiddag voor elkaar om op bezoek bij HBOK een overwinning te boeken. Na een hectische tweede helft, waarin zowel Allon Koene als Juan Fernandez Coto een rode kaart kregen te zien, wonnen de bezoekers met 1-2.

De ploeg van Ted Verdonkschot begon scherper aan de wedstrijd en kreeg al vroeg in de eerste helft de nodige kansen. Waar de kopbal van Burak Sitil nog in de handen van Joey Potveer eindigde, was het even later alsnog raak. Daan Vaneman gaf de bal vrijwel vanaf de achterlijn voor op Chris Diaz die de bal binnen werkte: 0-1.

De achterstand kwam voor HBOK hard aan, maar naarmate het eerste bedrijf vorderde kreeg de thuisploeg meer grip op het duel. Koene was verantwoordelijk voor de gelijkmaker. HBOK kreeg een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied, waarbij Koene zonder problemen de bal in de bovenhoek schoot: 1-1. Het doelpunt gaf de thuisploeg vleugels, maar HBOK kreeg het voor rust niet meer voor elkaar om een treffer te maken.

Na de theepauze pakte HBOK het goede spel op en was het met Jeffrey Bok dichtbij de voorsprong. Zijn poging ging er echter niet in. Aan de andere kant van het veld maakte Koene plotseling een harde overtreding, waarvoor hij van scheidsrechter Roy Labeur de rode kaart kreeg gepresenteerd. Uit de vrije trap die volgde, kreeg FC Aalsmeer bovendien een penalty mee. Sitil maakte daarvan dankbaar gebruik en zorgde voor de 1-2.

HBOK deed er vervolgens nog alles aan om de 2-2 te maken. Tot grote kansen kwam het in de tweede helft echter nauwelijks. Zo schoot Sverre Ubbels de bal over, terwijl Bok zijn schot geblokt zag worden. In de slotfase presenteerde de arbiter Coto en teammanager Jaap Ronday nog een rode kaart en kreeg FC Aalsmeer nog een aantal mogelijkheden, maar met een 1-2 overwinning kon de uitploeg tevreden zijn.

“We zijn blij met de zege die we vandaag hebben behaald”, zo oordeelde Verdonkschot na de wedstrijd. “We begonnen goed aan de wedstrijd, maar na de 1-1 hadden we het even moeilijk. Totdat de rode kaart viel en we het doelpunt maakten, want toen hadden we het weer. De drie punten zijn gelukkig binnen.”

Coto baalde logischerwijs flink van het puntverlies. “In de eerste helft hadden we te weinig grip op het middenveld, maar dat losten we op. Na de gelijkmaker hadden we de hoop dat we het om konden draaien. De rode kaart van Allon deed ons echter de das om. Vervolgens kregen we nog wel enkele goede mogelijkheden, alleen het mocht niet zo zijn helaas.”