Home / slideshow / HBOK strikt Romello Austin voor terugkeer naar Amsterdam
Romello Austin en Dennis Darnley

HBOK strikt Romello Austin voor terugkeer naar Amsterdam

Romello Austin vertrekt na één seizoen Legmeervogels alweer uit Uithoorn. De vleugelaanvaller gaat in de tweede klasse aan de slag bij HBOK, waar hij verschillende bekenden van SDZ tegenkomt.

De voetballer besloot in het voorjaar van 2020 om naar Legmeervogels te verkassen in de hoop dat hij hier meer speelminuten zou opdoen. Hoewel dat in het begin van het seizoen het geval was, merkte hij dat het niveau niet zo hoog was zoals hij gewend was. “Persoonlijk merkte ik dat ik met het niveau meeging, waardoor ik niet alles uit mijn kwaliteiten haalde. Daarom besloot ik dat het beter was om een nieuwe uitdaging te vinden”, vertelt Austin. De afgelopen maanden maakten diverse spelers van SDZ de overstap naar HBOK, waar hun voormalig hoofdtrainer Kai Meeuwsse zit. “Ik heb goede herinneringen aan het voetballen met mijn oud-teamgenoten. Zij hebben mij overgehaald om naar HBOK te komen. In eerste instantie was de voorhoede al vol, maar toen kwam er plotseling een plekje vrij en belde de club mij alsnog op.”

Austin trainde de laatste tijd bij HBOK al diverse malen mee om gewend te raken aan de selectie. De jonge aanvaller heeft het gevoel dat hij goed mee kan met het niveau van de selectie en hoopt dan ook op veel speelminuten. “We zitten pas in het begin, dus de gesprekken met de trainer moeten nog komen. Ik zal het inderdaad met hem over mijn kansen op een basisplaats hebben, maar heb het volste vertrouwen in mijn eigen kwaliteiten.” Bij HBOK komt Austin samen te spelen met topschutter Dennis Kaars. “Het is alleen maar mooi om met zo een jongen samen op het veld te staan, want ik kan een hoop van hem leren. Met de trainer heb ik het er vaak over gehad dat mijn rendement omhoog moet. Dat wil ik dan ook aan de trainer bewijzen. Hopelijk ben ik bij veel aanvallen betrokken en kunnen we het seizoen afsluiten met een kampioenschap.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)