Home / Hoofdklasse B zaterdag / HBOK stunt en knikkert Eemdijk uit de beker

HBOK stunt en knikkert Eemdijk uit de beker

In de eerste ronde van de districtsbeker wist OSV al te stunten door Swift uit te schakelen. Zaterdag was het opnieuw raak. Weer schakelde een tweedeklasser een Hoofdklasser uit. Dit keer was HBOK de baas over Eemdijk, dat koploper is in de Hoofdklasse B zaterdag.

“We gingen de wedstrijd in met het doel om zo lang mogelijk de nul te houden. Een snelle tegengoal wilden we voorkomen, want dan wordt het lastig. Als je lang de nul houdt, gaan zij ook twijfelen”, vertelt trainer Jan de Haze na afloop. En dat plan slaagde uitstekend. HBOK hield in de eerste helft goed stand en gaf eigenlijk geen kans weg. Zelf kreeg het twee kansjes, maar die werden niet benut.

Bij Eemdijk vielen ongetwijfeld harde woorden in de kleedkamer bij rust, want de Hoofdklasser kwam sterker de kleedkamer uit. In de eerste tien minuten van de tweede helft was Eemdijk gevaarlijk, maar nog steeds hield HBOK stand. Een paar minuten voor tijd kregen de Zunderdorpers zelf nog een goede mogelijkheid om het duel te beslissen, maar slaagden daar niet in. Het leek op penalty’s uit te gaan lopen en zoals afgesproken deed De Haze een ‘Van Gaaltje’. Hij wisselde zijn keeper vlak voor de penaltyserie. Doelman Rinaldo O’Niel had zelf aangegeven dat bij penalty’s Joey Potveer een betere keuze was. En zo geschiedde: De Haze zette Potveer in het doel voor de penaltyserie. Hij pakte de penalty van Rafik El Hamdi. Zelf benutte HBOK alle vijf de penalty’s, waarna het feest losbarstte in Zunderdorp.

Foto: Orange Pictures

 

Send this to a friend