Home / slideshow / HBOK trekt hoofdtrainer Juan Fernandez Coto aan

HBOK trekt hoofdtrainer Juan Fernandez Coto aan

Het is HBOK gelukt om een opvolger te vinden voor de vertrokken Kai Meeuwsse. Vanaf de tweede seizoenshelft staat Juan Fernandez Coto aan het roer van het eerste team.

De oefenmeester kent het Amsterdamse voetbal goed. In het verleden werkte hij namelijk onder meer voor AFC, FC Türkiyemspor en ASV De Dijk. Coto was eigenlijk van plan om een sabbatical te nemen, maar hield de mogelijkheid open dat hij bij een mooie uitdaging weer zou instappen. Toen HBOK hem belde met de vraag of hij per direct beschikbaar was, besloot hij toe te happen en met de club om de tafel te zitten. Beide partijen waren er vervolgens razendsnel uit.

Coto is dan ook zeer enthousiast over zijn nieuwe trainersklus. “HBOK lijkt me een prachtige club om voor te werken”, zo merkt hij op. “Niet alleen heeft de vereniging een fijne sfeer, ook beschikt HBOK over een uitstekende selectie met ervaren spelers. Het team bestaat uit jongens die in het verleden op een hoog niveau hebben gevoetbald, maar er zitten ook spelers in die nog jong zijn. Die combinatie zit kortom goed in elkaar.”

Deze week maakte hij voor het eerst kennis met de spelersgroep die niet volledig nieuw voor hem is. Uit het verleden kent hij Dennis Kaars, Joey Potveer en Donny Rijnink bijvoorbeeld nog goed. “Maar voor de meerderheid ben ik een nieuw gezicht. Ik heb gemerkt dat er binnen deze selectie veel voetbal aanwezig is, waardoor ik uitkijk om met hen aan de slag te gaan. Hopelijk kunnen we er een mooie tweede seizoenshelft van maken.”

Coto beseft dat zijn voorganger succesvol was met de groep en veel punten binnenhaalde, waardoor hij niet van plan is om veel aan het geheel te veranderen. “Natuurlijk ben ik een andere trainer en zal ik in verschillende aspecten mijn eigen lijn kiezen. Alleen ik zou gek zijn om ervoor te kiezen om plotseling een hele andere koers te varen. Samen met mijn assistenten en de spelersgroep gaan we de komende weken op zoek naar de juiste lijn.”

De trainer staat een uitdaging te wachten. Hoewel HBOK over een ijzersterke selectie beschikt die al het gehele seizoen wordt beschouwd als titelkandidaat, zit de club in een sterke competitie met lastige tegenstanders. Coto heeft echter het volste vertrouwen in zijn groep. “Waterwijk is bijvoorbeeld een goede ploeg die nauwelijks punten heeft gemorst. Maar ook verschillende Amsterdamse clubs doen het vooralsnog goed. Laten we de komende periode per wedstrijd kijken en dan gaan we zien waar we uitkomen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Rob Beense

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend