HBOK 2023-2024

HBOK verslaat Buitenboys in enerverend duel

Buitenboys heeft op zaterdagmiddag met 2-4 verloren van HBOK in een enerverende wedstrijd in Almere. De Zunderdorpers kwamen al snel op achterstand door twee doelpunten van Tyrell Burleson. HBOK kwam in de eerste helft terug tot 2-2 door doelpunten van Tom de Lange en Davey Claus. In de slotfase kregen Buitenboys twee rode kaarten, waarna HBOK nog één keer scoorde.

Buitenboys begon goed aan de wedstrijd en creëerde enkele goede kansen. Ook HBOK liet zich zien in de eerste fase van de wedstrijd, maar door slordig spel keek de ploeg van trainer-coach Mohad Zaoudi tegen een achterstand 2-0 aan. Tyrell Burlseson bleek een ware plaaggeest voor HBOK. Buitenboys liet in de eerste helft zien dat het gewoon een goede ploeg is. De thuisploeg creëerde enkele goede kansen en drukte twee keer goed af.

In de tweede helft was HBOK echter de betere ploeg. De Zunderdorpers profiteerden van de twee rode kaarten van Buitenboys en wonnen uiteindelijk met 2-4. Zaoudi keek met gemengde gevoelens terug. ,,Na rust schoot Max Sajet ons op een 2-3 voorsprong. Hij viel goed in. We voerden de druk op. Na de rode kaart besloot de arbiter tot een afkoeling van tien minuten. Daarin viel nog een rode kaart. In het resterende deel speelden we goed positiespel en opnieuw Claus scoorde. Het was een kwestie van uitspelen en de punten binnenhalen. Jammer dat we ook nog een penalty misten bij een 2-1 achterstand, dat gebeurt ons eigenlijk niet.”

Trainer-coach Dennis Verwer van Buitenboys zag een wedstrijd met twee gezichten. ,,Wij hebben de eerste helft goed gebruik gemaakt van de mogelijkheden. Zij kwamen de tweede helft in hun kracht. En wij waren te slordig aan de bal. Na de 2-2 was het vooral tegenhouden. Vervelend moment voor ons, waren de twee rode kaarten voor Tyrell Burleson – hij werd nota bene neergehaald en reageerde emotioneel, maar verder niets – en Damian Vasilda. Vasilda zou iets geroepen hebben, wat weer word ontkracht door alle mensen die er bij waren. Je kunt oprechte vraagtekens zetten bij de situaties, maar uiteindelijk moeten we wel met negen man verder. We proberen er alles aan te doen, maar HBOK heeft gewoon teveel kwaliteiten. We hoopten op meer na de eerste helft, en daar was toen nog wel aanleiding voor. We hebben laten zien dat we tegen een goede ploeg als HBOK goede kansen kunnen creeëren. Dat is de tweede helft minder goed gelukt, we konden geen controle houden. Het werd teveel voor ons. De strijd die wij leverden vond ik positief.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Tweede klasse A

Teamfoto: Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)