Foto: Sandy Wijsman

HBOK verslaat De Dijk (zaterdag) dankzij uitblinkende Bruce Carstens

HBOK kan zich weer koploper van de zaterdag derde klasse A noemen. Op donderdagavond versloeg de ploeg van Jan de Haze subtopper De Dijk met 4-1. Met twee treffers en een assist eiste Bruce Carstens een hoofdrol op.

Het duel werd een maand eerder dan de oorspronkelijke datum (19 januari) gespeeld omdat HBOK dan op trainingskamp is in Marakkech (Marokko). In de kou kwam De Dijk het beste uit de startblokken. Dit resulteerde in een openingstreffer van Leijgraaff. Toch stelde HBOK nog voor de rust orde op zaken door een 2-1 voorsprong te nemen. Een intikker van Niall Raben en een treffer van Nicolas Aldo Arce, uit een voorzet van Bruce Carstens, brachten de thuisploeg aan de leiding.

In de tweede helft liep HBOK aan de hand van Carstens verder uit. Eerst rondde de spits fraai af na een dieptepass van Said Bentohami, waarna hij het mooist voor het laatst had bewaard. Met een prachtige omhaal, op aangeven van Mostapha El Aamrani, bepaalde Carstens de eindstand op 4-1 in het voordeel van de Zunderdorpers. Het lukte de bezoekers immers niet meer om de spanning terug te brengen in de wedstrijd.

Met een wedstrijd meer gespeeld, heeft HBOK twee punten voorsprong op concurrent Purmersteijn. De Zunderdorpers sluiten het kalenderjaar af met een bezoek aan ZCFC. De Dijk, de nummer zeven van de ranglijst, speelt de laatste wedstrijd thuis tegen Reiger Boys. Die ploeg staat slechts op doelsaldo boven de Amsterdammers.

Kijk hier voor de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s Sandy Wijsman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)