HBOK verslaat JOS/Watergraafsmeer (zaterdag) met korfbaluitslag

HBOK heeft de koppositie in de zaterdag derde klasse A weer in handen. De ploeg van Jan de Haze maakte vrij snel het verschil tegen JOS/Watergraafsmeer, maar kreeg door nonchalance ook een hoop tegendoelpunten te verwerken. Het werd uiteindelijk 5-6.

JOS-trainer Richard Pel gaf vooraf aan de huid zo duur mogelijk te willen verkopen, maar het lukte de Amsterdammers niet om genoeg tegenstand te bieden. In de eerste helft liep HBOK vrij eenvoudig uit naar een 0-4 voorsprong. Adil Jamal plaatste de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising, vervolgens stelde Dani Braspenning achtereenvolgens David Zwiebel en Max Sajet in staat om te scoren, waarna ook Chivano Taitelbaum trefzeker was.

Vlak voor de rust deed de thuisploeg via routinier Maurice Renger iets terug: 1-4. Echt spannend werd het niet, want direct na de hervatting bracht Zwiebel de marge weer na vier. Hij rondde goed af na een mooie actie van Angelo Groen. Hierna ging het gelijk op. Sander Blankendaal maakte er 2-5 van, waarna Braspenning zijn goede wedstrijd bekroonde met een rake vrije trap. De 2-6 leek ook de beslissing in de wedstrijd.

HBOK dacht dat de wedstrijd op slot zat en werd nonchalanter. Daar wist JOS/Watergraafsmeer van te profiteren. Opnieuw Blankendaal en daarna twee strafschoppen van Rody Roos zorgden ervoor dat de thuisploeg heel dichtbij kwam. Daar bleef het wel bij: HBOK kon de 5-6 wel over de streep trekken, waardoor de Zunderdorpers weer alleen bovenaan staan. Voor de wedstrijd moest HBOK deze positie nog delen met ZCFC en Reiger Boys (allebei verloren).

Volgende week staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma voor de ploeg van Jan de Haze. Dan komt achtervolger en titelconcurrent Purmersteijn op bezoek. JOS/Watergraafsmeer neemt het op tegen het puntloze PSZ, dat 25 doelpunten moest incasseren in de eerste vier wedstrijden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.