Home / slideshow / HBOK verslaat Marken overtuigend en is dichtbij kampioenschap

HBOK verslaat Marken overtuigend en is dichtbij kampioenschap

HBOK had zaterdagmiddag geen enkel probleem met Marken. Door de 4-0 zege en nederlaag van achtervolger Waterwijk kan de ploeg van Juan Fernandez Coto aankomend weekend al kampioen worden.

De Amsterdammers waren al vroeg in de eerste helft heer en meester. Via een voorzet van Romello Austin maakte Davey Claus de terechte openingstreffer. HBOK ging vervolgens vrolijk door en forceerde ook het tweede doelpunt. Allon Koene zette de treffer op zijn naam. Dat het met de rust nog altijd 2-0 stond, was echter een wonder te noemen. De thuisploeg kreeg namelijk voldoende kansen om de score uit te breiden.

Desondanks ging HBOK met veel vertrouwen de tweede helft in en bleef het het betere van het spel houden. Het zorgde opnieuw voor meerdere mogelijkheden, waarbij de gastheer erin slaagde om nog tweemaal te scoren. Waar Max Sajet de 3-0 tegen de touwen aan werkte, maakte de terugkerende Dennis Kaars het vierde en laatste doelpunt van de middag.

Vanwege het puntverlies van Waterwijk hing er na afloop een extra blijdschap bij HBOK. Volgend weekend kan het namelijk op bezoek bij ASV Arsenal het kampioenschap pakken. “Met de overtuiging die we momenteel hebben zit het met het gevoel wel goed”, zo benadrukt Coto. “Vandaag creëerden we ook weer veel kansen en speelden we goed voetbal. Mocht het ons volgende week lukken dan zijn we denk ik de verdiende kampioen.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend