HBOK verslikt zich niet in laagvlieger HCSC

Na twee mindere wedstrijden heeft zaterdag derdeklasser HBOK tegen nummer voorlaatst HCSC geen fout gemaakt. De ploeg van Jan de Haze moest terugkomen van een achterstand en stuurde de bezoekers uiteindelijk met 6-4 terug naar Den Helder. Max Sajet was met een hattrick de grote man bij de Zunderdorpers.

HBOK kon de punten goed gebruiken, na een slechte beurt tegen koploper Purmersteijn en een puntendeling met EVC, om niet af te haken in de subtop. Op eigen veld begon HBOK goed. Uit een voorzet van Niall Raben opende Max Sajet de score. Angelo Groen en Raben lieten vervolgens na de marge te vergroten. Daar profiteerde HCSC van. Doelman Raymond Dirven wist een strafschop te keren, maar werd in de rebound alsnog geklopt door Encho Margaritha.

Nog voor de rust werd de sluitpost opnieuw gepasseerd. Een voorzet van Gajim La Croes verdween tot ieders verbazing in het net: 1-2. HBOK moest na de theepauze in de achtervolging. Groen en debutant Aldo Nicolas Arce zorgden ervoor dat de 1-2 achterstand werd omgebogen in een 3-2 voorsprong. Die Arce, een Argentijn met een verleden op het vierde niveau van Spanje en via-via in Zunderdorp terecht gekomen, is sinds deze week speelgerechtigd.

De thuisploeg had de smaak te pakken en liep uit naar 5-2. De tweede treffer van Sajet was een kopie van de 1-0 (opnieuw op aangeven van Raben) en Groen strafte een fout van de doelman van HCSC keihard af. Toch gaven de bezoekers zich nog niet gewonnen. Uit een hoekschop tekende Sem Looij voor de 5-3 en even later kopte Fotogui Camara de aansluitingstreffer achter Dirven.

Met de 5-4 tussenstand op het scorebord was de spanning terug in de wedstrijd. Toch wist HBOK de drie punten in eigen huis te houden. Met een volley van buiten het strafschopgebied maakte Sajet zijn derde van de middag en de 6-4. Hierdoor blijven de Zunderdorpers derde staan en is de achterstand op koploper Purmersteijn (speelde met 2-2 gelijk bij JOS/Watergraafsmeer) verkleind tot twee punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s Sandy Wijsman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)