HBOK verspeelt punten tegen Jong Holland

HBOK speelde afgelopen zaterdag verrassend gelijk tegen laagvlieger Jong Holland. De nummer 3 van de competitie wist in de laatste minuten van de wedstrijd een punt binnen te slepen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Tweede Klasse Zaterdag A

Gesloten verdediging

De wedstrijd verliep voor HBOK stroef. Hoewel het elftal van Jan de Haze de hele wedstrijd het veldoverwicht had, lukte het niet om door de gesloten verdediging van Jong Holland te voetballen. ‘De tegenstander stond volledig gegroepeerd op het zestienmetergebied’, vertelt HBOK-trainer De Haze. ‘De eerste helft creëerden we drie goede kansen, waaronder een schot van Aldo (Nicolas Arce, red.) dat binnenkant paal eruit ging. Hun keeper pakte daarna ook nog twee aardige ballen.’ Desondanks bleef de brilstand tot aan de rust op het bord staan.

Gelijkspel binnengesleept

Ook in de tweede helft bleef HBOK moeite hebben om langs de Jong Holland-verdediging te komen. Aan de andere kant was het wél raak. Na een snelle counter van Jong Holland stond de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. ‘Dat doelpunt maken zij uit buitenspelpositie. De bal kwam namelijk via de keeper van ons terug het veld in, maar degene die mis schoot stond buitenspel. Dat liet de scheidsrechter echter doorgaan. Toen werd het nog moeilijker voor ons om vanuit een achterstand terug te komen.’

Dat lukte vlak voor tijd alsnog. Door een fantastische actie van Bud Water kwam HBOK op gelijke hoogte. ‘Dan hoop je alsnog in de laatste minuten op 1-2 te komen. Uiteindelijk mochten we blij zijn dat we gelijk speelden, want onze keeper Joey Potveer pakte nog een knappe bal. Anders kan je de wedstrijd ook nog verliezen, dus dan mochten we nog blij zijn met een punt’, aldus De Haze.

Tekst: Jordi Smit