Home / Algemeen / HBOK verzuipt in eigen huis tegen NSC Nijkerk
Stevige nederlaag HBOK

HBOK verzuipt in eigen huis tegen NSC Nijkerk

HBOK ging zaterdagmiddag stevig onderuit in de 1e klasse tegen het Nijkerkse NSC. Op het eigen sportpark werd met duidelijke cijfers verloren. HBOK wist via twee gekregen strafschoppen de eindstand nog enigszins dragelijk te maken (2-5). Maar hoe anders had het kunnen en moeten lopen…..?

NSC Nijkerk, getraind door oud-FC Groningen keeper Rob Hilbers, had het in de beginfase erg moeilijk tegen een sterk HBOK. De thuisploeg herpakte zich na het matige optreden vorige week tegen BOL, waar het flets speelde. Dennis Kaars kreeg twee dotten van kansen in de eerste 25 minuten om zijn team op voorsprong te zetten. De thuisploeg was de absolute baas op eigen veld, NSC moest constant in de achteruit.

Het was echter Hammouchi die de openingstreffer, namens NSC, voor zijn rekening nam. Corné Parol strooide nog meer zout in de wond, hij zorgde voor een dubbel en de nekslag door twee keer trefzeker te zijn voor rust. Binnen één kwartier leek hij het duel in het slot te gooien.

Ongeloof op de gezichten van HBOK in de rust. Na de 0-3 ruststand mocht HBOK aanleggen voor de eerste tegentreffer na rust. De gekregen strafschop, na onophoudelijk druk op het doel van NSC,  werd onberispelijk binnengeschoten door Jeffrey Bok: 1-3.  Parol mocht namens NSC voor zijn derde treffer gaan deze middag, een officieuze hattrick: 1-4. Opnieuw moest HBOK dik in de achtervolging.

Ook NSC krijgt nog een strafschop maar deze werd gemist. Alsof het al sinterklaas is, arbiter Roeleveld gaf opnieuw een strafschop en voor de tweede keer aan de thuisploeg HBOK. Max Sajet wist deze te verzilveren: 2-4.

Het slotakkoord was voor de gasten. Via een klutssituatie werd het uiteindelijk 2-5. Verdediger Daan de Kievit werd de gevierde man aan de kant van NSC.

“Een terechte overwinning voor NCS, laat dat helder zijn. Even kregen we na de penalty net na rust weer goede hoop, maar binnen tien minuten was het 1-4. Max scoorde daarna nog wel de 2-4. Maar nee, het was niet voldoende vandaag”, zag HBOK assistent-trainer Rachid Lamalam na afloop. “De jongens hebben er echt alles aan gedaan. We starten super sterk. We hebben tot de laatste snik aangevallen, we halen zelfs onze aanvoerder Donny Rijnink eraf en gaan met twee extra spitsen (Bilal el Amrani en Jason Stekkel, red) spelen. Door een nare blessure, en doordat we ook door onze wisselmomenten heen waren, hebben we nog met 10 man op het veld gestaan. Veel ruimte geven we dan weg, dat is dan ook het gevolg. Uiteindelijk maakt NSC het goed af en staat de 2-5 op het scorebord”.

“De spelersgroep kent pieken, maar soms ook dalen. We krijgen simpelweg te makkelijk doelpunten tegen. Dat lag trouwens niet aan de keeper, Potveer stond echt geweldig te keepen deze zaterdagmiddag”, aldus Lamalam.

Volgende week is HBOK vrij. De KNVB bekerwedstrijd voor amateurs tegen AGB wordt midweeks gespeeld op dinsdag 25 oktober om 20.00 uur.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag 1e klasse A

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)