Home / Algemeen / HBOK weet slechts eenmaal te scoren op bezoek bij Arsenal

HBOK weet slechts eenmaal te scoren op bezoek bij Arsenal

Tijdens de eerste thuiswedstrijd van ‘t seizoen stond Arsenal stil bij het overlijden van voorzitter Wim Teuling. Hij was op twee mei op 70-jarige leeftijd overleden. Zaterdag stond in het teken om hem te gedenken. Voorafgaand aan de wedstrijd was er dan ook een minuut lang applaus, onder begeleiding van een drumband. Op Sportpark De Schinkel kwam HBOK uit Zunderdorp op bezoek. De bezoekers gingen er met de punten vandoor, na een goal vlak voor rust werd het 0-1.

Gedurende de eerste helft was HBOK de bovenliggende partij. Het team van Kai Meeuwsse had de bal en probeerde door kort combinatie spel de Arsenal-verdediging te slechten. Arsenal bood goed stand, de mannen van trainer Imro Wielkens zakten in en gaven weinig kansen weg. Vanuit de omschakeling en de lange bal werd de voorhoede van Arsenal gezocht. Alleen tot echte mogelijkheden kwamen beide ploegen niet. Twee minuten voor rust kreeg HBOK de eerste grote kans en deze was direct raak. Mostapha el Aamrani werd diep gestuurd aan de rechterkant van het veld. Hij kwam tot in de zestien en legde af, ondanks een laatste poging van een Arsenal-verdediger om de pass te stoppen. Voor HBOK-spits Dennis Kaars was het een koud kunstje om de bal binnen te tikken. 

Drie minuten na rust dacht HBOK gelijk de score te verdubbelen. El Aamrani jaagde Jan Roeters op, waardoor de aanvoerder van Arsenal de bal terug passte naar zijn doelman. De watervlugge El Aamrani kon de bal onderscheppen. De aanvaller hield het overzicht en legde af op de inlopende Angelo Groen. Met een uiterste krachtinspanning inspanning hield Arsenal-verdediger Justin Sporkslede de inzet van Groen net voor de doellijn tegen. Tijdens de tweede helft eigenlijk een wedstrijd die vanaf de middellijn tot het zestienmetergebied van de thuisploeg werd uitgevochten. In minuut 72 werd er door Arsenal weer een bal van de lijn gehaald, ditmaal een inzet van de mee opgekomen Oliver Rifai. Daarna volgden een harde overtreding door Arsenal-invaller Hajo Roeters. De scheidsrechter liet door voetballen tot er een overtreding op HBOK-invaller Bud Water werd gemaakt. Joey Potveer, werd boos en de HBOK-keeper kreeg een gele kaart van de arbiter. Eveneens als de maker van de overtreding Hajo Roeters. Rap daarna had Water de tweede treffer voor de bezoekers moeten maken, maar Youssef El Abdallaoui keerde de bal goed. Arsenal begon, doordat HBOK de trekker maar niet wist over te halen, aan de gelijkmaker te denken. Het leverde enkele hachelijke momenten voor het doel van Potveer op. Zo wist de keeper van de Zunderdorpers net de bal uit de lucht te plukken, voordat er kon worden binnengekopt. Aan de kant van HBOK wist Terzo Stemerdink ook niet de score te verdubbelen, oog in oog met doelman El Abdallaoui schoot hij naast. Na negentig minuten stond er nog steeds 0-1 op het bord en floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.

Meeuwsse vond dat zijn ploeg het veel eerder had moeten beslissen. “Iemand die thuis de uitslag ziet denkt vast: ‘HBOK heeft een moeilijke middag gehad’. We hadden gewoon vijf of zes keer moeten scoren.” Gedurende de laatste fase van de wedstrijd speelde het niet maken van de tweede treffer Arsenal in de hand. “Ik heb de laatste tien minuten nog met samengeknepen billen gezeten. Voor hetzelfde geld verlaat je het veld niet met de drie punten.” De trainer van HBOK complimenteerde dan ook zijn achterhoede, men wist weer de nul te houden. Wel miste hij de killersmentaliteit  bij zijn voorhoede, dan wat het duel namelijk veel gemakkelijker gemaakt. 

De trainer van Arsenal, Wielkens, vond het resultaat van de wedstrijd natuurlijk teleurstellend. “Maar het verloop was wel een beetje zoals ik had verwacht. HBOK gaven we het iniatief, vooral in de eerste fase. Zelf gingen we compact en georganiseerd verdedigen, door vervolgens er in de omschakeling snel uit te komen.” Tot twee minuten voor rust pakte de strategie van Wielkens goed uit, toen Kaars de openingstreffer maakte. In de rust had Wielkens aangegeven dat zijn spelers toch georganiseerd moesten blijven spelen en tot het einde te blijven strijden voor een resultaat. “We hebben aan het eind nog wel mogelijkheden gehad, echt grote kansen wil ik het niet noemen. Dan had je geluk moeten hebben dat een bal wel goed valt en dat is niet gelukt. Desondanks complimenten voor mijn team. We stonden georganiseerd en hebben teamdiscipline getoond.”

Klik hier voor de andere uitslagen, het programma en de stand in de zaterdag tweede klasse A.

Send this to a friend