HBOK

HBOK wijst Waterwijk terug en vindt een nieuw talent op klompen

Waterwijk verloor op eigen terrein met een minimaal verschil van HBOK. Behalve de 1-2 einduitslag viel Jurre de Boer op met zijn debuut voor zijn HBOK. De echte Zunderdorper, een melkveehouder met overall en groene klompen, was de kers op de taart.

HBOK blijft door de winst in het spoor van Jong Holland. Met vijf punten achterstand en nog een wedstrijd tegoed, is de missie – de titel – niet onmogelijk. De eerste helft was voor HBOK er eentje voor in de boeken met volwassen spel. Max Sajet zorgde met een weergaloze ‘zwabberbal’ voor 0-1.

Na rust ontspon zich meer een vechtwedstrijd. Waterwijk drukt en voor HBOK was het overleven en tegenhouden. Lindo Pourchez maakte de 1-1 en uit een ingooi wist Dennis Kaars, na een hoogstandje van Ruder, voor de 1-2 te zorgen.

,,Een verdiende overwinning”, opende Mohad Zaoudi. De coach van HBOK was tevreden over het resultaat en hoe goed zijn ploeg voor de dag kwam. ,,Ik vond het sowieso een heel leuke wedstrijd. We hebben een eigen ‘boer’ laten debuteren en dat maakt iedereen extra trots. Jurre de Boer (‘ja, zijn echte naam’) viel heel goed in. Het is een melkboer uit het dorp. Hij komt ook in zijn overall naar de club én op klompen als ik me niet vergis. Hij speelde een dijk van een tweede helft, centraal achterin. Dat moeten we meer kunnen doen in de toekomst, dit soort jongens vanuit de O23 kansen geven in het eerste.”

Coach Ryan Smart beleefde met zijn Waterwijk een lastige wedstrijd. ,,HBOK maakte het ons met goed positiespel moeilijk. Ze hadden de eerste helft een duidelijk veldoverwicht, maar weinig grote kansen. Via een penalty die gestopt werd door Gijs Roelofsen kwam de eerste echt doelpoging. De 0-1 was een vrije trap van 30 meter met veel effect.”

Smart tapte uit een ander vaatje in het tweede bedrijf. ,,De tweede helft kwamen we beter in ons spel en dit leidde in de 55ste minuut tot de 1-1, na mooi combinatiespel. Helaas valt de 1-2 iets later uit de lucht via wederom een afstandschot. We gingen opportunistisch spelen en dwongen een aantal grote kansen af. We dachten de 2-2 gescoord te hebben maar die werd afgevlagd.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)