HBOK wint met 0-3 op bezoek bij SDZ

Op Sportpark Transformatorweg stond voor HBOK-trainer Kai Meeuwsse zaterdag een bijzondere wedstrijd op het programma. Hij trof met HBOK zijn oude ploeg SDZ. Drie seizoenen geleden begon Meeuwsse bij de ploeg in de derde klasse, het afgelopen jaar deed hij met SDZ mee om de bovenste plekken in de eerste klasse. Bij SDZ staat sinds deze zomer Thijs Sluijter aan het roer. De voormalig voetballer van onder anderen Heracles Almelo en FC Volendam was hiervoor de trainer bij Vitesse 22. Met zijn vorige team kwam Sluijter uit in de zondag tweede klasse A. De wedstrijd eindigde in het voordeel van het HBOK van Meeuwsse: 0-3.

Binnen vijf minuten kreeg HBOK al een penalty. Volgens scheidsrechter Roelof Luinge duwde Allon Koene zijn tegenstander, waardoor HBOK mocht aanleggen op de penaltystip. De penalty was een makkelijke prooi voor HBOK-spits Dennis Kaars, hoewel goalie Mitchel Vincken er nog wel een paar vingertoppen tegen kreeg. De wedstrijd werd op een erg hoog tempo gespeeld, maar zowel gastheren als de bezoekers waren slordig aan de bal. Het spel golfde daardoor dan ook op en neer. Binnen een half uur had HBOK de score al verdubbeld. Een corner werd eerst slecht genomen door Bud Water, maar de aanvaller maakte dit enkele minuten later goed. Vanaf de middenlijn werd SDZ-doelman Vincken verschalkt, het schot van Water zeilde zo over de keeper heen. Met een 0-2 tussenstand floot Luinge voor de rust.

De tweede helft ging op hetzelfde hoge tempo verder. Wel bleven de slordigheden aan beide kanten aanwezig. Met meer dan een uur spelen viel HBOK’er Angelo Groen uit met een blessure. Hij had al last, maar na een overtreding moest hij ondersteund door teamgenoten het veld verlaten. De vrije trap werd door HBOK-aanvoerder Dennis Dinkgreve op de lat geschoten. De HBOK-keeper, Joey Potveer, had in de tweede helft weinig momenten dat hij in actie hoefde te komen. Zijn verdedigende manschappen haalden voor de laatste fase de ballen weg.  Wel moest hij zes minuten voor tijd op zijn hoede zijn. SDZ had namelijk de aansluitingstreffer moeten maken. Na een korte doeltrap verspeelde verdediger Donny Rijnink de bal en kon invaller Omar Limon de 1-2 binnen schieten. Echter werd de bal op de doellijn gekeerd. Zoals zo vaak in het voetbal werd er aan de andere kant wel gescoord. Kaars schoot een voorzet gemakkelijk binnen: 0-3. Direct na de goal floot Roelof Luinge voor het eindsignaal.

Door de zege doet HBOK goede zaken in de beker. Zondagmiddag staat de wedstrijd van poulegenoten DCG en Spirit 30 op het programma. Volgende week zaterdag gaat HBOK op bezoek bij Spirit 30, SDZ speelt op zondag bij en tegen DCG.

Klik hier voor meer foto’s van Jos Spitteler.