Home / slideshow / HBOK wint na spannende slotfase in Wilnis

HBOK wint na spannende slotfase in Wilnis

In een herfstachtig Wilnis heeft HBOK uiteindelijk een punt overgehouden aan het duel met CSW. De Amsterdammers kwamen al vroeg op achterstand, maar na een spectaculaire slotfase stond er een 2-3 eindstand op het bord.
CSW was in de openingsfase van de wedstrijd de betere partij en had het meeste balbezit. Dat leidde na een minuut of 10 tot de voorsprong. Langzaam maar zeker wist HBOK daarna niets beter in de wedstrijd te komen en kreeg het ook wat kansjes. Toch kreeg HBOK geen echt grote kansen en kwam het 10 minuten voor rust goed weg, toen CSW in een één op één situatie de bal naast schoot. Het was inmiddels behoorlijk gaan regenen in Wilnis, wat het spel geen goed deed.
Na rust was HBOK scherper en kreeg het meer mogelijkheden. Het werd in het zadel geholpen toen CSW met 10 man kwam te staan nadat Van der Leeden zijn tweede gele kaart had gepakt. Een vrije trap vanaf de rand van de zestien was nog een prooi voor de keeper, maar op de rebound van Aldo Arce was hij kansloos.
In de laatste 20 minuten werd het pas echt spannend. HBOK was dicht bij een voorsprong, opnieuw uit een vrije trap. Een laag genomen vrije trap vanaf de rand van de 16 werd net uit het doel getikt door de CSW-doelman. Tien minuten voor tijd werd het dan toch 1-2, via een schot van Omar El Amraani in de verre hoek. HBOK drukte door en maakte al heel snel ook de 1-3 uit een vrije trap over de grond van Max Sajet.
Maar CSW maakte al snel de aansluitingstreffer. Aan de andere kant kreeg ook de thuisploeg namelijk een vrije trap. De bal vanaf links viel over alles en iedereen heen. De HBOK-doelman tastte mis en de bal ging zo het doel in: 2-3. Daarna was het de thuisploeg die de grootste mogelijkheden had om nog een keer te scoren, maar de ploeg uit Wilnis had het vizier niet op scherp. Daardoor kon HBOK met 3 punten weer naar huis.
Foto: Sandy Wijsman
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend