Home / Algemeen / HBOK wint derby van OSV met 5-1

HBOK wint derby van OSV met 5-1

Op het Willem van Schalkwijk Sportpark stond de derby tussen HBOK en OSV op het programma. Het aanwezige publiek zat netjes op het terras van de HBOK-kantine en zagen de thuisploeg met 5-1 winnen.

Een paar minuten onderweg en de groenwitte formatie van trainer Kai Meeuwsse kwam op voorsprong. De goal werd gemaakt door Tom de Lange. Daarna zette HBOK-spits Dennis Kaars goed door. Hij won het duel van OSV-verdediger Bruce Karstens. De aanvaller van HBOK legde af waardoor Davey Claus binnen kon tikken. De Zunderdorpers zetten aan en OSV-keeper Loek Jacobs hield met enkele reddingen zijn team op de been. HBOK zette druk, maar OSV probeerde met de lange bal daar onderuit te komen. OSV probeerde het vuur van de derby op te stoken. De ploeg probeerde er kort op te zitten en schuwde een overtreding niet. Met een 2-0 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft kwamen de bezoekers beter uit de kleedkamer. Een kopbal van Davey de Haze ging rakelings naast. Daarvoor was wel OSV-speler Thimo de Jager geblesseerd uitgevallen. Vanuit de dug-out werd OSV toegeschreeuwd: “we worden sterker!”  De ploeg werd inderdaad sterker, maar HBOK zakte wel in. OSV kwam vervolgens voor de bal en drong de thuisploeg wat terug. Alleen wisten de bezoekers het de thuisploeg niet echt moeilijk te maken. Het was HBOK dat wist te scoren. Vanuit de omschakeling kreeg rechtsbuiten Jeffrey Bok de bal. Hij schoot droog achter doelman Jacobs en zette de 3-0 op het scorebord. Daarna een uit gespeelde kans, wat voor een penibele situatie voor OSV zorgde. Maar HBOK kreeg de bal er niet in. De druk van HBOK bleef aan, alleen de thuisploeg scoorde niet.

Minuut of tien later gaf scheidsrechter Eren een strafschop aan OSV. Een HBOK-verdediger maakte een overtreding en Jesse Willems mocht aanleggen voor de strafschop. HBOK-keeper Joey Potveer raakte de bal nog, maar de stand werd door Willems op 3-1 gezet. OSV bleef zoeken naar de aansluitingstreffer. Scotty Coolen zag zijn schot van buiten de zestien op de lat belanden. Maar tot echte kansen wist OSV niet te komen. De ontstane ruimte leverde HBOK mogelijkheden op. Romello Austin kon eenvoudig een goed uitgespeelde counter binnenschieten: 4-1. Het werd ook 5-1. Weer een goed uitgespeelde aanval, deze was op gezet door Mariano Olf. De bal was een gemakkelijke prooi voor Davey Claus waardoor de eindstand op het scorebord kwam.

OSV-trainer Maurice Renger baalde na afloop. “5-1 was misschien wel te veel van het goed, maar HBOK was gewoon een maatje te groot voor ons. In de eerste helft stonden we echt niet goed, maar in de tweede helft herpakten we ons.” Volgende week neemt OSV het op tegen DVVA, op Sportpark Drieburg.

HBOK-trainer Kai Meeuwsse had het vandaag anders aangepakt. “Ik liet mijn ploeg in de tweede helft uit de duels blijven, want OSV zocht die juist op.” Een andere methode dan Meeuwsse normaliter hanteert. Dan voetbalt zijn team met hoge pressing en is het baltempo hoog. “Liever pas je het niet aan, maar ik vond het goed om de duels nu juist niet op te zoeken.” In het tweede bedrijf stichtte de thuisploeg het nodige gevaar voor het OSV-doel. “Als we minder slordig waren, dan had de score ook nog wel op kunnen lopen.” Volgend weekend ontvangt HBOK Arsenal.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)