HBOK wint doelpuntrijk duel van Spirit’30 (4-5)

De laatste wedstrijd in de bekerpoule van HBOK werd gespeeld bij Spirit’30 uit Hoogkarspel. In de twee voorgaande bekerduels had HBOK de maximale score behaald: er werd met 3-1 van DCG gewonnen en op Sportpart Transformatorweg werd SDZ met 0-3 het bos ingestuurd. Spirit’30 had SDZ ook verslagen (3-1), maar verloor met 7-3 van het Amsterdamse DCG. HBOK won zaterdag de doelpuntrijke wedstrijd in Hoogkarspel: 4-5.

Binnen tien minuten kwam HBOK al op voorsprong, Dennis Kaars maakte de treffer. Echter kwam Spirit’30 rap weer op gelijke hoogte, Luc Waardenburg maakte de gelijkmaker voor de thuisploeg. Echter duurde het niet lang voordat HBOK weer op voorsprong kwam. Tom de Lange maakte de 1-2 uit een voorzet van rechtsback Nerivio Kasanwirjo. Weer maakte aanvaller Waardenburg van Spirit’30 de gelijkmaker, waardoor de thuisploeg weer langszij kwam. Uit de omschakeling bleef Spirit’30 gevaarlijk, maar op slag van rust wist HBOK weer aan de leiding te gaan. Dennis Kaars maakte het derde doelpunt.

Na rust ging HBOK door en kwam de ploeg van trainer Kai Meeuwsse op een 2-4 voorsprong, nadat de gastheren een foutje achterin hadden gemaakt. Met nog een ongeveer een kwartier te spelen werd het spannend in Hoogkarspel. Waardenburg maakte de zijn derde van de middag: 3-4. Direct daarna maakte Roel Botman zelfs de 4-4. Spirit’30 kreeg nog mogelijkheden op meer, maar men wist niet te scoren. Daarentegen maakte HBOK het wel af. Uit de omschakeling maakte de ploeg de 4-5.

“In de tweede helft zakten we echt door de ondergrens”, aldus trainer Meeuwsse na afloop. Tijdens de tweede helft had hij enkele spelers gewisseld. “We zijn druk bezig met het erin slijpen van onze speelwijze, we zijn dus eigenlijk nog echt bezig met onze voorbereiding. Mooi dat we wel een resultaat hebben geboekt, tegen een ploeg die inzakt en de lange bal hanteert.” De trainer hamert erop dat zijn ploeg elke week honderd procent geeft, aangezien de verwachting is dat veel ploegen zich zullen laten inzakken en hun huid duur willen verkopen tegen de kampioenskandidaat.

Door de zege heeft HBOK alle drie de bekerwedstrijden gewonnen. De ploeg van Meeuwsse is door naar de volgende ronde. Volgende week zaterdag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Jong Holland komt op bezoek op het Willem van Schalkwijk. Klik hier voor de overige wedstrijden in de tweede klasse zaterdag A.

Foto: Via het Twitteraccount van Spirit’30 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)