hbok

HBOK wint in het thuisduel met EDO overtuigend

HBOK boekte zaterdagmiddag een ruime overwinning op EDO. De Amsterdammers zetten de tegenstander op het eigen sportcomplex met 4-0 opzij.

De thuisploeg was vanaf het beginsignaal heer en meester, waarbij HBOK direct enkele kansen kreeg om op voorsprong te komen. Onder meer Allon Koene, Davey Claus en Jeffrey Bok verzuimden echter nog om de openingstreffer te maken. Koene slaagde er halverwege de eerste helft alsnog in om de 1-0 op het scorebord te zetten. Na een mooi opgezette aanval van Romello Austin en Max Sajet leek Bok die stand uit te breiden, maar de arbitrage besloot dit doelpunt af te keuren. Vlak voor rust maakte Koene alsnog de 2-0 die hij opdroeg aan de jarige teammanager Jaap Rondaij.

Na de theepauze zocht HBOK nadrukkelijk naar meer treffers die het vond. Zo kreeg Nerivio Kasanwirjo het voor elkaar om zijn teamgenoot Sajet in het strafschopgebied te vinden die raakschoot. Even later was het Bok die de buitenspelval wist te omzeilen en één-op-één op de keeper van EDO afging. Danny Does bleef lang staan en verkleinde zijn doel uitstekend met als gevolg dat Bok de bal naast schoot.

Kort daarna was het wederom Bok die onreglementair in het doelgebied werd gevloerd en de scheidsrechter niets anders kon doen dan de thuisploeg een penalty toe te kennen. Bok eiste de penalty op, maar Does pareerde de bal goed. In de laatste vijftien minuten ging het wedstrijdtempo omlaag. Sajet wist echter nog wel een doelpunt te maken, wat de eindstand op 4-0 bracht.

HBOK-assistent Rachid Lamalan was na afloop tevreden over zijn ploeg. “Dit duel was voor ons van cruciaal belang zeker gezien de komende weken. We lieten een gezonde teamspirit zien, waarmee we de wedstrijd domineerde. Daarnaast mogen we tevreden zijn met het resultaat.”