HBOK wint op eigen veld uitduel van Waterwijk

Vanwege de verbouwing van het clubgebouw van Waterwijk werd zaterdag het competitieduel Waterwijk – HBOK afgewerkt in Zunderdorp. Op Sportpark Willem van Schalkwijk wonnen de ‘bezoekers’, het duel eindigde in een 0-1 overwinning voor HBOK.

HBOK begon enthousiast aan de wedstrijd, via de vleugels werd gevaar gesticht en de ploeg was ook meermaals gevaarlijk voor het doel van Waterwijk. De Almeerse formatie kreeg via Odai Disi een kans, maar zijn inzet ging voorlangs. HBOK-trainer Kai Meeuwsse zag zijn ploeg moeilijke wedstrijd spelen. “We speelden zeker geen goede wedstrijd. Waterwijk is echt een goede ploeg, ze zijn in mijn ogen echt een dark horse. Ze hebben ons in de eerste helft lam gelegd. Waterwijk had 2, 3 tegen nul voor moeten staan. Gelukkig redde keeper Joey Potveer, die echt een goede wedstrijd speelde, tweemaal en ging een schot voorlangs.”

In de rust, onderweg naar de kleedkamer, hakte Meeuwsse de knoop door. Hij ging in het tweede bedrijf ander voetbal spelen. “Dat moest ik wel even uitleggen in de kleedkamer. In plaats van dominant en aanvallend voetbal gingen we, voor het eerst, wat inzakken en lager staan. En dat is echt de verdienste van Waterwijk.” Deze aanpassing in speelstijl resulteerde erin dat het voor HBOK beter ging. Tijdens de tweede helft kwam HBOK er vanuit de omschakeling uit. Davey Claus bediende Romello Austin. De buitenspeler legde af op Dennis Kaars die de 0-1 binnenschoot. Ook Waterwijk was nog dichtbij een treffer, de lat werd nog geraakt. Beide ploegen waren hard in de duels, de arbiter deelde in totaal acht gele kaarten uit. Wel bleef het duel fair en met respect. Na negentig minuten stond in Zunderdorp nog de 0-1 op het bord en was HBOK de winnaar.

“Ik ben ontzettend blij met de punten. We hebben er als team hard voor geknokt. Wel is Waterwijk zeer goede ploeg. Ze hadden het betere van het spel, maar gelukkig hebben wij de drie punten binnen”, besluit Meeuwsse. Door de overwinning heeft HBOK nu zeven punten behaald in de zaterdag tweede klasse, daarmee wordt de tweede plaats in de competitie bezet. De ploeg van Meeuwsse heeft twee punten minder dan koploper OSV. Waterwijk blijft steken op drie punten, trainer Ben Vis ziet zijn ploeg terug op plaats 8 in de competitie. Volgende week staat HBOK – DVVA op het programma, terwijl Waterwijk op bezoek gaat bij Zandvoort.

Maandag lees je op Het Amsterdamsche Voetbal de reactie van Ben Vis op Waterwijk – HBOK.

Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)