Weer een driepunter voor HBOK

HBOK wint ruim tegen tien man van OSV

HBOK boekte zaterdag een ruime overwinning op OSV. Mede door een rode kaart voor de thuisploeg eindigde het duel in een ruime 0-4 eindstand.

De koploper van de tweede klasse begon stroef aan de wedstrijd, terwijl OSV goed weerstand wist te bieden. Desondanks kwam de thuisploeg via Mariano Olf vroeg in de wedstrijd op een achterstand te staan. HBOK ging op dat spoor door en kreeg het eveneens voor elkaar om met Max Sajet de 0-2 te maken. Vervolgens kreeg OSV nog een teleurstelling te verwerken met een rode kaart voor Scotty Coolen, waardoor de club in de tweede helft met tien man verder moest.

Na rust kreeg HBOK veelvuldig de mogelijkheid om de score uit te breiden, maar was het ongelukkig in de afronding. Dat kwam onder meer door Dave Clement die OSV een aantal keer uitstekend op de been hield. HBOK slaagde er nog wel in om nog twee treffers te maken. Nerivio Kasanwirjo en Davey Claus waren de makers van de doelpunten, waardoor het duel in 0-4 eindigde.

HBOK-assistent Rachid Lamalan zag dat zijn ploeg zich revancheerde voor de verliespartij van afgelopen weekend tegen FC Aalsmeer. “We hebben laten zien dat het een incident was”, benadrukte hij. “Willen we volgende week echter Waterwijk verslaan dan moeten we scherper met onze kansen omgaan. Dat realiseren we ons goed.”

Voor OSV was het na de rode kaart voornamelijk belangrijk om de schade te beperken. “We wisten dat het lastig zou worden, waardoor de ploeg alles heeft gegeven”, oordeelde Maurice Renger. “Ik moet Dave een zeer groot compliment maken, want hij heeft ons op de been gehouden. We gaan een aantal uitdagende weken in, maar ik heb het volste vertrouwen in het team.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)