HBOK 2023-2024

HBOK zet EVC aan de kant en bouwt comfortabele marge op

HBOK deed zichzelf tekort in een eenzijdige wedstrijd tegen EVC. De driepunter was een logisch gevolg van de intenties van de Zunderdorpers. De 2-3 winst in Edam verschafte de ploeg een marge van vier punten op achtervolger Jong Holland.

HBOK heeft zichzelf een uitstekende positie verschaft in de tweede klasse. De ploeg van Mohad Zaoudi op vijandelijk terrein te sterk voor EVC, dat met slechts 2-3 opzij werd gezet.

Khalid El Ibrahimi, Max Sajet en Tom de Lange produceerden de doelpunten. Door twee tegendoelpunten van Brian Rossenaar en Jeffrey Karstens bleef het nog spannend, en dat had HBOK wel aan zichzelf te wijten.

Zaoudi was erg tevreden over zijn ploeg. ,,We winnen zeer terecht, al doen we onszelf te vaak te kort. Ik blijf kritisch, omdat we na de 0-1 genoeg kansen krijgen op een 0-2 en 0-3. We speelden goed, maar uit een halve kans weet EVC wel gelijk te maken. Het is een lastige ploeg, die achterover leunt de bal snel vooruit speelt.”

Ook na rust behield de thuisploeg rust en kalmte, HBOK moest op zoek naar een treffer. ,,Een mooie aanval, goed afgerond door Max. Weer nemen we geen afstand en weer kan EVC terug komen in de wedstrijd: 2-2. Gelukkig weet Tom de Lange ons ’te redden’ met een geweldige kopbal die, hoog boven iedereen uit, tegendraads weet in te knikken. Het bleef te lang spannend maar de overwinning komt ons dik en dik verdiend toe.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)