HBOK zet FC Aalsmeer opzij en sluit weer aan in titelrace

Iedere week wordt er weer een boeiend hoofdstuk toegevoegd aan de titelstrijd in Zaterdag 2a. Zo ook dit weekend. FC Aalsmeer kon vorige week de koppositie overnemen van Purmersteijn, maar ging toen onderuit tegen OSV. HBOK leek inmiddels afgehaakt, na een minder periode sinds eind november. Maar na zeges op Zandvoort en nu ook FC Aalsmeer zijn de Zunderdorpers weer helemaal terug: 0-3.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

Al vroeg in de wedstrijd kwam de ploeg van Jan de Haze op voorsprong. Het was Max Sajet die zijn tiende goal van het seizoen maakte door de bal achter zijn standbeen in de verre hoek te positioneren. En het had niet veel gescheeld of het was binnen vijf minuten ook al 0-2 geworden. Mostapha el Aamrani was doelman Nick van der Wiel voorbij, maar Burak Sitil redde de bal van de lijn. Aan de andere kant wist Aalsmeer niets te brengen. Op een kopbal van Daan Vaneman vlak voor rust na, was het ongevaarlijk.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld en kon HBOK de score verder uitbreiden. Omar el Aamrani zorgde voor de 0-2 en tien minuten voor tijd zette Bud Water zijn ploeg op 0-3. De verdediging van Aalsmeer had moeite met een verre uittrap van Joey Potveer, waardoor de bal voor de voeten van Sajet kwam. Hij bereikte Oliver Rifai, die vervolgens weer aflegde op Water. Hij mocht vervolgens vrij inschieten.

Zo bezet HBOK inmiddels de vierde plek, met 3 punten achterstand op de nieuwe koploper AMVJ. FC Aalsmeer staat nu vijfde, op 4 punten achterstand. HBOK neemt het volgende week op tegen nummer 8 FC Zaandam, FC Aalsmeer treft dan laagvlieger NiTA.

Bron: Voetbal in Aalsmeer

Foto’s: Ton van Eenennaam