HBOK zet ook Stormvogels opzij op weg naar handhaving

Slechts één zege is HBOK verwijderd van handhaving in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Jan de Haze versloeg derdeklasser Stormvogels in de halve finale. Tom de Lange, terug van een schorsing, was met de beslissende 2-1 belangrijk voor de Zunderdorpers.

Naast De Lange kon HBOK ook beschikken over doelman Raymond Dirven (enkelblessure) en verdediger Tim Beelen (geschorst). Op eigen veld begon de tweedeklasser goed. Dit resulteerde vrij snel ook in een openingstreffer. Door een fraaie steekbal van De Lange werd Nial Raben vrij voor de doelman gezet, die hij geen schijn van kans gaf: 1-0. Hierna had de thuisploeg de controle over de wedstrijd.

Toch slaagde Stormvogels erin een enkele keer gevaarlijk te worden en moest Dirven HBOK met een paar belangrijke reddingen op de been houden. Vlak voor rust kregen de gastheren via Raben een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. In een vergelijkbare situatie als de 1-0 had hij deze keer het vizier niet op scherp staan.

In de tweede helft liep HBOK opeens achteruit. Daar profiteerde Stormvogels van door op gelijke hoogte te komen. Op de inzet van Thomas Scholten had Dirven nu geen antwoord: 1-1. Een kwartier voor tijd werd de voorsprong weer hersteld door de Zunderdorpers. Half vallend slaagde Tom de Lange erin om met een omhaal tot ieders verbazing alsnog trefzeker te zijn: 2-1.

Om een nieuwe gelijkmaker te forceren probeerde Stormvogels wel iets, maar verder dan een paar schoten van afstand kwamen de bezoekers uit IJmuiden niet. Voor HBOK was het wederom een zware wedstrijd. De schade bleef beperkt, waardoor de tweedeklasser zich mag opmaken voor de finale van de nacompetitie. Hiervoor gaat de ploeg van Jan de Haze volgende week op bezoek bij Hellas Sport, dat met 0-1 te sterk was voor HCSC. Mocht de finale worden verloren, krijgen de Zunderdorpers een week later een extra kans.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.