Weer een driepunter voor HBOK

HBOK zet tegen AMVJ nieuwe stap richting kampioenschap

HBOK is op bezoek bij AMVJ niet in de fout gegaan. De koploper van de tweede klasse verloor eerder in het seizoen op het eigen sportcomplex nog met 1-3 van de tegenstander, maar dinsdagavond zette het een overtuigende zege neer: 0-4.

Beide ploegen gingen in de beginfase van de eerste helft gelijk op. Waar het tempo van de wedstrijd laag lag, deden enkele kansen zich voor. Na een half uur spelen was het Nerivio Kasanwirjo met de openingstreffer. Hij combineerde uitstekend met Max Sajet, kwam op de rand van het zestienmetergebied in balbezit en haalde vervolgens uit: 0-1. Ondanks de achterstand hield AMVJ geloof en kreeg het zelfs nog enkele mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen, maar dat lukte niet. Vlak voor rust kwam de thuisploeg nog goed weg met een vrije trap van Allon Koene, maar hij raakte de onderkant van de lat.

Snel in de tweede helft kreeg Koene het alsnog voor elkaar om de 0-2 binnen te werken, waardoor HBOK op een veilige voorsprong stond. Die lijn trok HBOK verder door, waardoor het voor het laatste fluitsignaal nog tweemaal wist te scoren. Kasanwirjo maakte zijn tweede treffer en Romello Austin zorgde voor het slotakkoord. HBOK kon daarom met een goed gevoel huiswaarts terugkeren.

Door het gelijkspel van Waterwijk tegen FC Aalsmeer (1-1) staat HBOK inmiddels vier punten voor op de concurrent. Assistent Rachid Lamalan weet echter dat zijn ploeg de concentratie erbij moet houden. “We zijn een stapje dichterbij, maar weten dat er nog van alles kan gebeuren”, stelde hij. “Het is belangrijk dat we het voor elkaar krijgen om minimaal twee van de vier wedstrijden te winnen. Daar moeten we alles voor geven.”

Ricky Kumar zit met zijn ploeg momenteel in de hoek waar de klappen vallen. “In de laatste vijf wedstrijden hebben we slechts één punt behaald, terwijl FC Zaandam daarin dertien punten pakte”, zo somde de oefenmeester de situatie op. Het verschil met de concurrent is daarom nog slechts één punt. “Zaterdag volgt voor ons een finale tegen EDO. Daar moeten we een goed resultaat neerzetten.”