HBOK ziet Allon Koene naar FC Lisse vertrekken

Allon Koene vertrekt aan het einde van het seizoen bij HBOK. De centrale verdediger verlaat de Amsterdammers al na één jaar om een nieuw avontuur aan te gaan bij FC Lisse.

De interesse van FC Lisse kwam voor Koene allerminst als een verrassing. De derdedivisionist deed twee jaar geleden namelijk ook al zijn best om hem naar de club te halen, maar destijds gooide de coronacrisis roet in het eten. Koene besloot daarom om op het aanbod van HBOK in te gaan en in de tweede klasse te gaan strijden voor het kampioenschap. Toen FC Lisse dit seizoen echter opnieuw bij hem aanklopte om hem te overtuigen om opnieuw een overstap te wagen, nam hij het besluit om bij HBOK te vertrekken.

Aangezien Koene pas bezig was aan zijn eerste seizoen bij HBOK, moest de defensieve kracht nog wel even nadenken. “Het was een zeer lastige keuze, omdat ik het bij HBOK gewoon goed naar mijn zin heb”, zo legt Koene uit. “We beschikken over een sterke selectie en hebben het super gezellig met elkaar. Ik heb echter nu nog de leeftijd om een overstap te wagen. De kans om naar FC Lisse te gaan, wil ik daarom met beide handen aangrijpen. Voor mij is het simpelweg een stap vooruit.”

Koene sprak met zijn nieuwe club uitgebreid over wat deze van hem in de toekomst verwacht. “FC Lisse was op zoek naar een verdediger die voetballend sterk was. Daarover was ik direct positief, want ook ik houd ervan om zaken voetballend op te lossen. In Lisse kom ik terecht bij een club die niet voor niets bovenaan staat in de Derde Divisie. Er staat dan ook een ijzersterk team. Het is aan mij om mezelf volgend seizoen te bewijzen en mezelf zo in het basisteam te knokken.”

De aankomende maanden richt Koene zich echter nog op de resultaten van HBOK. De club staat bovenaan in de tweede klasse, maar door het vertrek van Kai Meeuwsse hebben er in de winterstop veranderingen plaatsgevonden. Koene heeft echter het gevoel dat het team de prestaties gaat vasthouden. “We hebben gewoon een goed team dat voor het kampioenschap moet strijden. Misschien gaat de nieuwe trainer (Juan Fernandez Coto, red.) een iets andere speelstijl hanteren, maar we hebben voldoende kwaliteiten om de resultaten vast te houden.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)